Com serà l’escola amb la Covid-19? Guia pràctica

Fotografia: D.R.

Els departaments d’Educació i Salut de la Generalitat, han acabat de tancar els serrells del protocol que hauran de seguir els centres d’ensenyament de Catalunya aquest curs vinent 2020-2021 per fer front a la Covid-19 i poder dur una vida lectiva de la forma més pràctica.

Així doncs i segons aquest protocol les direccions de tots els centres educatius de Catalunya rebran a finals d’aquest mes d’agost, l’assignació d’un CAP de referència per al seu centre; i l’assignació d’un personal sanitari de referència. I rebran també una formació específica per poder dur a terme en el seu centre les mesures de seguretat per evitar contagis.

Guia Pràctica per al Curs 2020-2021 |

Els pares i mares dels alumnes hauran de verificar que els infants no presenten símptomes compatibles amb la Covid-19 ni una temperatura superior al 37,5 °C.

No es permetrà anar a escola en cas d’estar aïllat per haver donat positiu en Covid-19, estar a l’espera de resultat de PCR, conviure amb una persona diagnosticada o estar en quarantena domiciliària.

Ple que fa als alumnes que tinguin una malaltia crònica d’elevada complexitat, en acord entre la família i l’equip pediàtric, es valorarà les implicacions de reprendre l’activitat presencial als centres.

Quan hi hagi un cas sospitós al centre com actuarà |

El CAP de referència del centre escolar, a través del pediatre o metge haurà de valorar els símptomes i decidir la realització del test PCR, indicarà l’aïllament de la persona atesa i amb qui hi conviu fins a conèixer el resultat del test, i recollirà els contactes estrets de l’entorn familiar. El SVE avisarà a la direcció del centre educatiu del possible cas, i es recolliran els contactes de l’entorn escolar, es farà un seguiment del resultat del PCR i en cas de confirmació positiva, n’indicarà les mesures necessàries d’aïllament i quarantena. A l’espera del resultat de les proves, no està indicat el confinament dels contactes del grup estable de convivència.

Que fer si hi ha un cas positiu |

En cas que una persona o més d’una del grup de convivència estable doni positiu, es recomana la quarantena de tot el grup de convivència durant catorze dies. Això suposarà la interrupció de l’activitat lectiva presencial per al grup, a qui se’ls farà a tots el test PCR.

En cas positiu en dos membres no convivents que formen part de dos grups diferents de convivència dins d’un mateix espai, com pot ser un edifici, una ala d’un edifici o un torn: es recomana la quarantena dels grups de convivència d’aquell espai durant catorze dies. S’interromp l’activitat lectiva presencial en l’espai afectat en el mateix període i es farà el test a tots els membres del grup.

I finalment en cas de donar positiu en dos o més membres no convivents que formen part de grups de convivència en diferents espais: es plantejaria la quarantena dels grups de convivència afectats durant catorze dies i es farà un PCR a tots els membres. Es podria, a més, plantejar la interrupció de l’activitat lectiva presencial del centre educatiu durant aquest temps.