Com podem estalviar diners en la tornada a escola

Tornar a escola costa de mitjana i depenent de si es tracta d’una escola privada o pública, entre 400 i 500 euros per alumne, entre uniformes, llibres, material escolar o matrícules del curs lectiu o de les extraescolars que han de començar (amb les despeses que aquestes activitats comporten: compra d’equipament, instruments…, etc.). Afortunadament, hi han opcions per a poder estalviar una mica de diners i alleugerar una mica les despeses de setembre. Són aquestes:

El primer que hem de fer és fer una bona planificació de les compres. És a dir, fer un llistat de tot el que necessitem i en la mesura que sigui possible, anar comprant-lo a poc a poc. És probable que hi hagi coses com la roba o les sabates que preferim no mirar fins a l’últim moment esperant l’última estirada del nen, però n’hi ha d’altres que podem comprar amb temps i aprofitant, per exemple, descomptes dels comerços o les rebaixes de l’estiu.

Comprar els llibres de segona mà als alumnes que van cursar el mateix curs l’any anterior, així com reaprofitar-los dels germans. També existeixen aplicacions com Wallapop, Vinted o similars en els quals es poden obtenir a un millor preu. Els llibres de lectura sempre poden agafar-se de préstec de la biblioteca o decantar-nos per versions digitals molt més econòmiques.

Compartir el transport privat amb veïns o amics que fan els mateixos o similars trajectes a fi d’estalviar benzina o haver de contractar transport escolar.

Reutilitzar tot el material escolar que es pugui d’anys anteriors. Començar un nou curs no significa haver d’estrenar absolutament tot. De fet si busquem bé, segur que tenim d’altres anys tisores, regles, retoladors o llapis que podem aprofitar. Una bona idea (si el col·legi ho permet) per a reaprofitar llibretes que estan pràcticament buides, és donar-los un nou aire, deixant als nens que les decorin per a que semblin noves.

Reutilitzar també peces de vestir que ja no serveixin i donar-les una nova funció. Per exemple tallar aquells pantalons que s’han quedat petits i transformar-los en curts o tallar de la mateixa manera les mànigues d’una camisa llarga i fer una de mànigues curtes. Hi ha moltes idees en internet de com convertir roba que no usem en altres elements (com a bosses o complements) que poden fer-nos estalviar uns euros.

És habitual que cada vegada més i sobretot en cursos superiors, sigui necessari adquirir tauletes o ordinadors portàtils per a seguir les classes. En aquest cas, una manera d’estalviar bastants diners és optar per productes recondicionats. És a dir, aparells electrònics que provenen de devolucions o bé que són de segona mà i han estat revisats per tècnics especialistes per a deixar-los en bon funcionament. En qualsevol cas són productes que tenen una garantia de 12 a 24 mesos (depenent de la botiga) i que poden aconseguir-se a preus realment interessants. La majoria de botigues tant virtuals com físiques tenen actualment aquest servei.

Text: Eva Remolina / AMIC