Cavalcada dels Reis Mags a Barcelona 2017.

Ahir els més menuts van tenir l’oportunitat d’entregar les seves cartes a les Carteres Reials, a la cavalcada que va recórrer diferents carrers de Gràcia. Avui aquestes cartes ja les tenen Ses Majestats Els Reis Mags d’Orient, preparats per a repartir els regals que els nens i nenes de tot el món els hi han demanat. A Barcelona els Reis començaran la seva desfilada a partir de les 18.00 hores. Però Ses Majestats arribaran a la ciutat de Barcelona a les 16.30 hores al Moll de la Fusta. El pailebot Santa Eulàlia els portarà amb el seu sèquït. Després de la tradicional cerimònia de rebuda de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, comença un recorregut que passarà per diversos carrers de la ciutat, des de les 18.00 i fins a les 21.00 hores aproximadament.

Us recordem que per a la cavalcada hi haurà tres espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda: a la plaça d’Antonio López, davant l’escenari del Moll de la Fusta i a la plaça d’Espanya amb l’avinguda del Paral·lel (costat Fira).

Els carrers del recorregut |

18.00 h Av. Marquès de l’Argentera
18.10 h Pla de Palau
18.15 h Pg. Isabel II
18.25 h Via Laietana
19.00 h Pl. Urquinaona
19.05 h Fontanella
19.10 h Pl. Catalunya
19.25 h Pl. Universitat
19.35 h Rda. Sant Antoni
19.45 h Sepúlveda
20.25 h Av. Paral·lel
20.35 h Pl. Espanya
20.45 h Av. Reina Maria Cristina.

Afectacions a la mobilitat durant la Cavalcada 2017 |

Avui dijous, 5 de gener, tindrà lloc la celebració de la Cavalcada de Reis 2017 a Barcelona, amb un recorregut aproximat d’uns cinc quilòmetres, i que comportarà diverses afectacions al trànsit en superfície de la capital catalana

Amb motiu de la desfilada, es restringirà el trànsit als vehicles privats i al transport en superfície a les vies del recorregut entre les 17:00 hores i les 21:30 hores Durant la cavalcada, i com és habitual en grans esdeveniments, s’activarà en fase d’alerta el pla bàsic d’emergències municipals i de 16 a 22 hores, es restringirà la circulació a dins de la ciutat a vehicles amb un pes superior als 3.500 kg, excepte vehicles de servei públic.

Les restriccions més importants tindran lloc entre les 17:00 hores i les 21:30 hores al centre de Barcelona. Els districtes més afectats seran Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, i també hi podrà haver impacte sobre el trànsit a Sant Martí i a la Ronda Litoral (B10).

A les 16:30 hores arribarà el pailebot amb els Reis al Moll de la Fusta, i a les 18:00 hores s’iniciarà la Cavalcada de Reis de ciutat, que farà el següent recorregut:

Pg. Circumval•lació – av. Marquès de l’Argentera – pg. Isabel II – Via Laietana – Fontanella – pl. Catalunya– Pelai – pl.Universitat– Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – av. Paral•lel – pl. Espanya– av. Reina Maria Cristina– av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

Mentre duri la Cavalcada l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada. En aquest sentit, a partir del 5 de gener a la tarda el metro mantindrà una oferta equivalent a la d’un dia laborable a tota la xarxa i finalitzarà el seu servei a les 2 de la matinada, per ser vigília de festiu. A banda, es reforçarà el personal d’atenció al públic, seguretat i neteja a les estacions més concorregudes.

Prohibit estacionar |

La Cavalcada comportarà prohibicions d’estacionament a diferents punts de la ciutat com a Plaça Catalunya, Passeig de Circumval•lació, Plaça Josep Puig I Cadafalch, carrer Consolat de Mar, i totes les vies de l’itinerari, incloses motos a les voreres (excloent el costat Besòs de l’av. Paral•lel, entre Sepúlveda i pl. Espanya) i a l’Avinguda Icària, entre Wellington i Ramon Trias Fargas. Es col•locaran avisos als vehicles estacionats a les vies de l’itinerari perquè el dia 5,els seus conductors no els deixin als llocs a partir de les 07.00 hores.

A banda, el dia 5 a partir de les 11:00 hores es deixaran fora de servei els parquímetres de totes les vies afectades pel recorregut, i a partir de les 13.00 hores, es deixaran fora de servei i es retiraran les bicicletes, de totes les estacions del Bicing a les mateixes vies.