Casa Vicens Gaudí dialoga amb l’art contemporani dins el Barcelona Gallery Weekend

Fotografia: Casa Vicens

Fins diumenge se celebra el Barcelona Gallery Weekend l’esdeveniment que porta a professionals de l’art i de les seves diferents disciplines a Barcelona ciutat amb la participació de diverses galeries, espais públics i tot un programa paral·lel d’activitats i visites guiades.

Per segon any consecutiu, Casa Vicens Gaudí participa en la programació paral·lela del festival, enguany amb l’exposició “Escates”. La primera casa de Gaudí obre les seves portes al diàleg amb la creació contemporània a través d’aquesta exposició el títol de la qual fa referència a la funció protectora de les escates, fent un símil amb la concepció de Casa Vicens com a refugi, un oasi estiuenc on descansar. Cada una de les sis obres presentades evoca a la seva manera aquesta funció i estableix un diàleg de materials amb els presentats a la mateixa casa de Gaudí: ferro, fusta, ceràmica, paper, pedra i llana constitueixen la matèria prima de l’exposició.

Fotografia: Casa Vicens

L’exposició col·lectiva està formada per sis peces de diferents artistes, nacionals i internacionals, creades durant els darrers cinc anys. La comissaria de la mostra, Susanna Corchia, directora del Barcelona Gallery Weekend indica que “les obres estableixen un joc de correspondències temporals, funcionals, formals i poètiques amb la Casa Vicens, convidant a reinterpretar cada cantonada sota la mirada de creadors contemporanis”.

Fins el 10 de novembre les persones que s’acostin a Casa Vicens podran gaudir d’aquest Patrimoni Mundial amb les obres de Jean Denant, Marria Pratts, Francesco Arena, Jordi Mitjà, Vanessa Muñoz i Marc Larré que s’ubicaran al jardí, al portal de l’entrada i en diferents estances de l’interior de la casa.