Casa Vicens Gaudí celebra el seu segon aniversari amb entrades al 50% fins el proper 17 de novembre

El 16 de novembre de 2017 va obrir per primer cop les portes al públic La Casa Vicens. Per celebrar aquest segon aniversari la primera casa de Gaudí oferirà les seves entrades amb un 50% de descompte del 14 al 17 de novembre de 2019, tant al seu web www.casavicens.org com a taquilla. Aquesta promoció és vàlida per la compra de qualsevol classe d’entrada (visita lliure, guiada, premium o Tardor Vicens) i permetrà descobrir, als qui encara no ho han pogut fer, aquesta primera obra de Gaudí declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

Hofmann reprodueix la rajola característica de Casa Vicens de xocolata | 

L’escola d’hostaleria Hofmann és partner gastronòmic de Casa Vicens on, a part d’encarregar-se dels càterings dels seus esdeveniments privats, des del mes de juny han desenvolupat conjuntament una visita gastronòmica que inclou una degustació dolça o salada de les creacions Hofmann. Ara, amb motiu dels seus dos anys al capdavant de la cafeteria d’aquest Patrimoni Mundial UNESCO han creat una peça única: la rajola de les clavellines de xocolata. Miquel Guarro, Cap de Pastisseria de Hofmann indica «Ens hem inspirat en un dels elements més representatius de Casa Vicens, la seva rajola de clavellines, i he jugat amb les diferents capes i textures que presenta. El resultat és una peça icònica coberta de xocolata (65% de cacau) molt agradable i amb unes notes àcides de fruits vermells i un delicat final de fruits secs torrats, que la fa molt agradable a la boca». Aquesta creació estarà a la venda en tres espais: la cafeteria Hofmann de Casa Vicens, la pastisseria Hofmann (carrer dels Flassaders) i a la botiga de Casa Vicens gestionada per La Capell.

Cita amb el videoart de LOOP a Casa Vicens |

A més aquest 2019 i per segon any consecutiu, Casa Vicens participa al Festival de videoart LOOP. En aquesta edició, Casa Vicens forma part dels espais que acullen l’exposició col·lectiva “The Bee Who Forgot the Honey” comissariada per Aurélien Le Genissel. La mostra presenta una nova mirada a la noció del paisatge sota el concepte d’allò “inapropiable”, desenvolupat pel filòsof italià Giorgio Agamben. En aquest sentit, el paisatge ja no és un objecte que puguem comprar, fer servir o posseir. No apareix com un escenari o un horitzó per explorar, un tot aliè a l’home o una reserva d’actius per explorar, sinó com el paradigma d’un mode més espiritual, humil o afectiu de ser-al-món.

Finalment de 12 al 24 de novembre Casa Vicens acull en un dels seus dormitoris l’obra “The pure necessity” (2016) de l’artista belga David Claerbout. El vídeo parteix de la idea que va tenir David Claerbout de retornar el seu comportament original als animals del clàssic de Disney El llibre de la selva de 1967. Al vídeo els animals no fan res més que ser animals, amb actituds d’espera i de passivitat, aixó sí, relacionats amb el paisatge on viuen de manera fusionada. Claerbout nega l’acció i aposta per un paisatge més contemplatiu i transcendental recuperant, en certa manera, la idea romàntica de natura.