CARTES DEL LECTOR | L’Hospital Evangèlic

Assabentat de la construcció en el solar ocupat actualment per l’Hospital Evangèlic d’un Institut de secundària i l’escola primària Les teixidores de Gràcia, sentint-me greument afectat, i considerant que l’equipament esmentat d’un institut perjudica greument a aquesta zona del barri de Gràcia i com que l’Ajuntament no ha informat degudament als veïns de la zona del canvi d’ús, d’hospital a centre d’ensenyament per mitjà de la redacció d’un Pla Especial, ja aprovat inicialment, vull posar en consideració dels veïns més propers al futur institut de les molèsties que aquest representa per al barri i animar-los a presentar al·legacions.

En els Plenaris als quals jo he assistit mai ens havien donat cap resposta a les nostres preguntes sobre el futur del solar i de sobte ens trobem que ens volen col·locar un equipament molest, sorollós i que afecta els nostres habitatges. Què ha passat?

A més per construir l’institut s’han d’enderrocar tots els edificis existents en el solar, edificis que es podrien aprofitar, entre altres usos, per fer un casal per a la gent gran que és necessari actualment i més ho serà d’aquí poc temps a on la gent gran pugui recollir-se i gaudir de la companyia d’altres persones. A més el solar és petit per acollir a prop de 700 alumnes i a causa de l’edifici d’onze plantes que tindrà al davant, els patis estaran gairebé sempre a l’ombra, quan actualment els alumnes que volen traslladar-se (la Teixonera de Gràcia) gaudeixen d’un magnífic sol.

Mitjançant L’independent de Gràcia d’avui (14 de febrer de 2020) ens assabentem que l’anunci del trasllat ha agafat per sorpresa a la comunitat educativa de la Teixonera i per cert desmentiment per part del Consorci d’Educació. No és sorprenent? Per què aquest interès a fer un canvi d’ús del solar quan sembla que tothom està en contra?

Els veïns de la zona sabem de la congestió de tràfic actual a les rampes laterals de la Travessera de Dalt, sobretot en hores puntes. Només cal afegir la congestió de tràfic de cotxes que suposarà el fet de deixar i recollir als alumnes a les mateixes hores puntes.

Finalment dir que no sé per a què serveixen les Normes Urbanístiques quan es permet, mitjançant un Pla Especial, la transformació d’una zona 7a en una zona 7b, el que possibilita el disbarat de la construcció de l’institut. Per això valdria més substituir totes les Normes Urbanístiques per a la següent Norma Única: L’Ajuntament farà en cada cas el que consideri més oportú. D’aquesta manera, ningú se sentiria enganyat.

Atentament.

Text: Josep Mª Torras i Pla.

Podeu enviar les vostres Cartes del Lcetor a: redaccio@totgracia.com amb el vostre Nom. Cognoms, i D.N.I.