Carrers buits en una Festa Major de Gràcia diferent

Fotografia: David Ramon

Ja som a l’equador de la Festa Major de Gràcia, i des de diferents col·lectius dies abans s’havia apel·lat a què la gent no vingués a Gràcia a veure els guarnits simbòlics, i després del primer cap de setmana de festa, podem dir que el públic habitual de fora del barri i de Barcelona ha fet cas.

Passejant pels carrers de Gràcia aquests dies, es respira tranquil·litat. Sigui l’hora que sigui l’afluència de personal i vianants pel carrer és minsa. Al matí sí que s’observa vida, als eixos comercials i als entorns dels mercats, però pel que fa als carrers guarnits, pràcticament ningú.

Fotografia: David Ramon

Aquest any i a causa de la possibilitat que vingués gent de fora, per veure els guarnits, també s’han tancat els carrers que han optat a guarnir 20 metres, de forma simbòlica el sostre del carrer. Això si la majoria de carrers a cada extrem de la via, és a dir a l’inici i al final, veiem diferents tanques que informen «prohibit el pas» i diversos informadors vigilen per si s’hagués d’actuar. Però en la majoria dels casos segons sembla, no serà pas necessari.

Sostres com el de Verdi que ens recorden que som a ple agost, però que és un agost diferent, un carrer amb silenci, sense paradetes i barres de bar, un carrer el de qualsevol altre dia, però amb un guarnit, que ens recorda que les coses no són pas com voldriem.

Fotografia: David Ramon
Fotografia: David Ramon

Així doncs, pocs dies abans de finalitzar aquesta edició tan especial i diferent la festa de Gràcia, us recordem que podeu gaudir de les diferents activitats que s’han preparat i que podeu veure a través de diferents càpsules audiovisuals al YouTube.

Fotografia: David Ramon
Fotografia: David Ramon