Fotografia: Comissió de Festes Carrer de la Llibertat

El carrer de la Llibertat és un dels carrers més antics que sempre ha tingut una forta presència a la Festa Major de Gràcia. De fet ja es tenen referències del carrer guarnit des de l’any 1870 i la primera fotografia que corrobora aquesta efemèride és del 1902. Pel que fa als premis la Llibertat va aconseguir el seu primer premi de guarnit el 1929 amb un tercer lloc i com a curiositat podem destacar que és un dels pocs carrers que ha guanyat el primer premi tres cops seguits: va ser els anys 1949, 1950 i 1951. A la dècada dels cinquanta s’aconsegueixen diversos premis importants i una vegada més un primer premi el 1958.

Fotografia: Comissió de Festes Carrer de la Llibertat

A partir de la dècada dels seixanta, i gairebé durant deu anys, el carrer no celebra la festa major i per tant no es guarneix, tradició que es torna a recuperar ja l’any 1973 que els va fer mereixedors d’obtenir un segon premi aquell mateix any i un altre cop el primer premi els anys 1974 i 1975. A partir d’aquí van haver d’esperar a la dècada dels vuitanta per a tornar a guanyar diversos premis, va ser el cas dels anys 1986, 1987 i 1988 que van quedar en segona posició en el concurs de guarnits.

Fotografia: Comissió de Festes Carrer de la Llibertat

A la dècada olímpica va haver-hi una segona pausa important però l’any 1999 els veïns i veïnes van tornar a posar-se treballar per a guarnir novament el carrer. Així, el 2014 aconsegueixen un sisè premi i després de diversos anys d’anar perfeccionant la qualitat dels guarnits però sense cap premi el passat 2018 al carrer de la Llibertat se li va tornar a reconèixer la bona feina feta amb el Primer Premi.

Fotografia: Comissió de Festes Carrer de la Llibertat