Cap de setmana de Foguerons de Sant Antoni a Gràcia 2018 amb el Tradicionàrius

Un any més, Gràcia rep els Foguerons de Sant Antoni, una celebració que ja s’ha instaurat com la festa major d’hivern de la vila. La Federació de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia i moltes entitats del barri (el Tradicionàrius, La Violeta, Espai Mussons, Mercats de Gràcia, les associacions de veïns, les Colles de Cultura de Gràcia i la Fundació de Festa Major de Gràcia) han programat diverses activitats per a tots els públics: exposicions, cercaviles, concerts, fogueres i molt més.

Dijous 25 de gener de 2018 | Tast i nit de Glosa. Homenatge a Pere Tàpies.

El dijous al C.A.T. ens proposa aquesta activitat gratuïta, per fer un tast de menjar de les Illes, en aquest cas de sobrassada, botifarrons, camallot en el Bar del C.A.T. A més l’acte servirà per retre un homenatge a Pere Tàpies gastrònom, músic i autor d’Oda a la sobrassada. Després del tast hi haurà una glosada oberta amb diversos cantadors de les Illes i del Principat com Mateu XuríMaribel, Servera, Catalina Cannyelles i els glossadors del Cor de Carxofa.

Divendres 26 de gener de 2018 | Ball Roig.

El divendres 26 de gener, Maria Dolors Rodríguez oferirà un taller de ball de bot i Pep Lizandra, un de danses del Pirineu. Enguany, la nit estarà emmarcada per l’homenatge a Toni Roig, membre fundador del grup de música d’arrel Al-Mayurqa. Per recordar-lo, 4 noms de referència de la música folk dels Països Catalans: Biel Majoral, Al-Mayurqa, El Pont d’Arcalís i Xavier de Bétera han preparat un espectacle i actuaran sobre el mateix escenari de forma individual i també col·lectiva, interactuant amb el públic i mostrant la riquesa de les musiques i els balls del Països Catalans. Els organitzadors han volgut representar tot el territori català amb les diverses formacions: el Principat, el País Valencià i Ses Illes. El ball de bot, les seguidilles, els fandangos i el ball de plaça es mesclaran per recordar l’esperit d’un dels artistes més importants de la música d’arrel i les seves veus se sumaran amb el clam de «No ens fareu callar».

Dissabte 27 de gener de 2018 | Folk als Mercats XI Edició.

Per acabar amb les activitats del Tradicionàrius, els Xeremiers i Glosadors de Mallorca obriran l’onzena edició del cicle Folk als Mercats, una col·laboració entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el Centre Artesà Tradicionàrius que permet difondre i donar a conèixer en un entorn diferent d’un auditori-teatre la música folk i el treball dels grups. Serà el dissabte 27 de gener a partir de les 12.00 h als quatre mercats de la Vila de Gràcia.

Foguerons a Gràcia 2018 |

20.30h Cercavila de la plaça de la Vila a la plaça de la Virreina.

21.30h Encesa dels foguerons a les places de Gràcia. Plaça del Diamant Glossada «Festa de sa ximbomba».

23.00h Ball de bot a la plaça de la Virreina amb els grups Sa Revetlla de Sant Antoni de Palma i Estol de Tramuntana de Sóller.