Càmeres per saber l’aforament de clients als mercats municipals de Barcelona

Fotografia: David Ramon

Les noves tecnologies de mica en mica es van implantant, per fer més segur el dia a dia a causa de la Covid-19. En aquest cas 43 mercats municipals de Barcelona, aniran incorporant el sistema de càmeres zenitals que serviran per saber en tot moment si l’aforament del recinte és l’adequat, i per tant avisaran quan els mercats hagin arribat al màxim de clients permès.

Aquestes càmeres se situaran a les zones d’accés, és a dir a les entrades i sortides dels mercats, i comptaran els caps de les persones que hi ha en l’espai en un mateix moment, sense la possibilitat d’enfocar les cares dels clients. Així doncs tota aquesta informació serà tractada i enviada als monitors que trobarem a les entrades, i on se’ns informarà si l’accés al mercat resta obert o tancat. Ho farà com si fos un semàfor, és a dir el color verd indicarà que es pot accedir i el color vermell que s’ha assolit el màxim de clients i per tant d’aforament, i s’haurà d’esperar que la pantalla ens indiqui de nou el color verd per accedir-hi.

Pel que fa al nou sistema fins ara s’ha instal·lat a quatre mercats com a sistema pilot per a comprovar el seu funcionament, els mercats on s’ha instal·lat fins ara són el de Sants, Sarrià, els Encants de Bellcaire, i a Gràcia al Mercat de l’Abaceria. Una vegada s’hagi acabat aquesta primera fase, i segons els resultats per a controlar els aforaments dels mercats, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona continuarà amb la segona fase fins a completar la instal·lació a tots els mercats durant el mes d’octubre. En total, s’hi instal·laran 260 càmeres i 125 pantalles de seguiment, en funció del nombre d’accessos amb què compta cada edifici. Quedarà per definir i executar els projectes dels mercats de la Boqueriai d’Els Encants de Bellcaire en la seva fase dos a causa de les especials característiques d’aquests dos mercats, ja que pròpiament no tenen portés d’accés.