Barcelona Comerç posa en marxa la web Botigues Obertes

Ja fa gairebé un mes que es va declarar l’estat d’alarma i això significa que molts comerços resten tancats, sobretot el sector cultural i de la restauració. Però en canvi els establiments dels sectors essencials com alimentació, higiene, i sanitat segueixen oberts. Però per saber exactament quins ens donen servei ara com ara, Barcelona Comerç que agrupa a més d’una vintena d’Associacions d’Eixos Comercials repartits per tota Barcelona, ha posat en marxa una web on ens especifica quins comerços estan oberts.

D’aquesta manera es vol informar els veïns de Barcelona sobre on es poden abastir; quins són els establiments oberts durant aquest estat d’alarma, alhora que contribueix a reforçar la visibilitat del petit comerç i la seva feina de donar servei a la comunitat malgrat les diferents dificultats que això comporta també per als comerciants.

La web Botigues Obertes ens mostra un directori general de botigues que agrupen els 24 comerços associats, que es poden filtrar per activitat i que es mostren en un mapa interactiu on apareixen geolocalitzats tots els establiments perquè sigui més fàcil ubicar-los i fer la recerca per barris.

A la fitxa de cada comerç o servei apareix la seva adreça, horari i telèfon, a més d’informació pràctica com ara si ofereixen servei de repartiment a domicili, comandes en línia, per telèfon o whatsapp o si només atenen urgències.

La web també conté un apartat titulat «Donar d’alta comerç» on si tenim o regentem un comerç, omplint un formulari ens dóna l’oportunitat d’estar presents a la web.