Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal

Fotografia: D.R.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat en les darreres hores el Pla Bàsic d’Emergència Municipal, a causa del mal temps i del temporal de mar i de l’alçada de les onades a les platges de Barcelona. Aquest pla d’emergència s’activa quan hi previsions de mal estat de la mar, i es poden produïr onades de més de 2,5 metres. Així doncs la Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat per les diferents platges de la ciutat per tancar l’accés als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos. Igualment es recomana no apropar-se a la mateixa platja.

Per altra banda l’Ajuntament també ha posat en marxa el pla de neu i gel per a les hores vinents, amb previsions que pugui quallar la neu en diversos punts de la ciutat. Actualment la ciutat disposa de tretze contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern, per a l’ús de veïnat i 700 tones emmagatzemades.

També es demana als ciutadans precaució a l’hora de desplaçar-se, per exemple per la serra de Collserola, on s’ha de conduir amb precaució. Cal recordar que a hores d’ara tot i que a Barcelona la veu s’ha deixat veure de forma tímida, a hores d’ara s’ha pogut veure a diversos punts de Vallvidrera, a Collserola i a Vallcarca al districte de Gràcia.