Baracelona i Gràcia, passen a la Fase 1. Quins són els canvis?

Fotografia: D.R.

Finalment aquest, dilluns 21 de maig de 2020, Barcelona passarà de la Fase 0 a la Fase 1 de la desescalada de confinament que estem vivint des de mitjans de març. Això vol dir que Regió Sanitària de Barcelona tindrà més mobilitat, però tenint en compte que aquesta àrea es divideix en 3 parts:

On ens podrem moure? |

Barcelona Ciutat amb els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi,

Àmbit Metropolità Nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’àmbit territorial de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud.

Com heu pogut llegir a diferència d’altres regions sanitàries de Catalunya, entrar a la Fase 1 no vol dir per als ciutadans de Barcelona ciutat que puguin sortir d’ella n’hi els ciutadans que viuen a Badalona o L’Hospitalet de Llobregat, hi puguin entrar, ja que la ciutat de Barcelona és una sola àrea. Per aquesta raó i ajudar a la mobilitat les administracions estan treballant amb el Departament de Salut perquè les tres àrees en siguin una de sola.

Horaris per al moviment |

Els horaris en què podrem sortir al carrer seran els mateixos que els de la Fase 0, excepte si el desplaçament és per a anar al lloc de feina, o fer les compres bàsiques d’alimentació o visitar algun familiar que redueixi ajuda i assistència.

De 6 a 10 hores, horari esportiu i de passeig per a persones de 14 a 70 anys.
De 10 a 12 hores, persones majors de 70 anys.
De 12 a 19 hores, nens acompanyats d’un adult.
De 19 a 20 hores, persones majors de 70 anys.
De 20 a 23 hores, horari esportiu i de passeig per a persones de 14 a 70 anys.

El Comerç i restauració podràn obrir |

Així doncs podran reobrir al públic els establiments d’hostaleria i restauració per a consum en el local sempre que es garanteixin els dos metres de separació entre taula i taula, excepte les discoteques i bars d’oci nocturn. La prestació del servei a les terrasses a l’aire lliure es realitzarà conforme al que es preveu per a la fase 1, a Barcelona podran obrir les 5.500 terrasses actuals, i a més l’Ajuntament posa a disposició dels restauradors noves autoritzacions per ampliar les terrasses que seran excepcionals i provisionals amb una durada temporal fins al 31 de desembre de 2020, a més l’Ajuntament les podrà prorrogar si considera que les circumstàncies d’excepcionalitat i emergència sanitària ho justifiquen. També obriràn els xiringuitos de les platjes amb aforament limitat.

La situació i les mesures d’obertura pel que fa a els comerços de Barcelona no varia en relació a les adoptades en la fase 0. Així doncs poden obrir els comerços de menys de 400 m² i els de més han de limitar la superfície a aquests metres, tenint en compte que l’aforament ha de ser del 30% de l’habitual.

Els cementiris de Cementiris de Sants, Sarrià, Horta i Sant Gervasi, les Corts, Sant Andreu i Poblenou, i de Montjuïc i Collserola també obriran les seves portes però amb aforament l’imitat entre les 50 i 150 persones.

Les instal·lacions esportives a l’aire lliure també podran tornar a obrir sempre que es compleixin els requisits establerts, finalment les vetlles, enterraments, llocs de culte, serveis de biblioteca i el desenvolupament de l’activitat esportiva, s’aplicaran les mesures de la fase 2.