Balanç de la temporada afectada per la Covid19 al Teatre Lliure

Com molts dels teatres el Lliure s’ha vist obligat a reprogramar moltes de les seves funcions i alhora a reprogramar activitats digitals en un any en què s’estrenava Carlos Martel Bayod al capdavant de l’entitat. Una temporada que, fins al març del 2020, avançava en la direcció d’implementar el projecte transformador de la nova Direcció. Amb l’actual crisi i la incertesa derivades de l’arribada de la COVID-19, el Lliure ha fet un gran esforç per adaptar-se als reptes de la nova realitat, sense deixar de banda l’esperit d’un programa que treballa per mantenir l’essència del Lliure i fer arribar la cultura al màxim de públic possible.

El projecte directiu ha prioritzat l’ampliació de públics, sobretot el més jove i el públic amb diversitat funcional, i ha donat cabuda en la programació a nous formats teatrals i propostes innovadores locals i internacionals. L’escolta ha estat un aspecte clau de la nova Direcció, que s’evidencia en les 611 propostes escèniques que ha rebut, atès i valorat a l’hora de concebre la programació, a més també s’ha treballat per ampliar de l’oferta educativa i els ajuts a la creació teatral.

Balanç la de pandèmia |

Fins al tancament del teatre per causa de la pandèmia el Teatre Lliure havia mantingut les previsions de temporada en termes d’ingressos i d’assistència, amb una ocupació mitjana d’un 75,5%. El públic menor de trenta anys havia crescut fins a un terç del total i els menors de quaranta-cinc anys ja representaven més de la meitat del públic total. Així doncs es van poder representar 31 espectacles, però es van haver de cancel·lar 12, i d’aquests, 8 es reprogramaran la temporada vinent.

Pel que fa a la programació educativa, la temporada 19/20 fins al març va incloure 6 produccions d’El Lliure del futur, es van traduir en més de 4.000 espectadors. L’acció educativa va implicar 35 instituts diferents i gairebé 900 alumnes. El teatre també va acollir el workshop internacional Dialogues With-In the City, en col·laboració amb la Norwegian Theater Academy i altres centres d’educació superior de Barcelona.

Nova temporada |

La nova programació per a la temporada vinent es donarà a conèixer el 16 de setembre i inclourà canvis per una millor adaptació a la nova realitat. D’una banda, es presentarà la programació per estacions a partir de la tardor per poder gestionar la incertesa i la intermitència. De l’altra, a les instal·lacions del teatre s’activaran protocols de seguretat d’activitat, per als treballadors del teatre i per al públic, aquest darrer ja durant el Grec Festival de Barcelona.

Un altre de les conseqüències que ha dut la Covid i que seguiran funcionant serà la Sala En línia del Lliure en la qual es crearà una programació especifica per aquest mitjà.