Arriba una nova edició dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia adaptada a la situació actual

Fotografia: Cedida

Com cada any per aquestes dates, Gràcia viu la celebració de la Festa dels Foguerons de Sa Pobla, però enguany a causa de la situació sanitària no podrà comptar amb la programació habitual dels anys anteriors. Segons informa la Federació Foguerons de Sa Pobla de Gràcia, «així com totes les entitats que hi pertanyen, volem transmetre que hem allargat el màxim possible la decisió de la suspensió o no de les activitats de foguerons d’aquest any 2021 i les possibles adaptacions a les restriccions. Però basant-nos en les restriccions que ens marquen des del Govern de la Generalitat, creiem inviable fer qualsevol acte de cultura popular al carrer. És per aquest motiu que mantindrem totes les activitats que es faran en espais controlats i marcats com a «cultura segura. Treballem i esperem poder recuperar els espais de cultura popular de carrer, el més aviat possible«.

Per tant enguany no podrem gaudir dels diferents actes als carrers i places de Gràcia, però sí que s’ha treballat per a poder oferir una programació. Des del Tradicionàrius s’oferiran activitats presencials i en línia el dijous, un concert el divendres, i una acció digital amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona el dissabte, ja que enguany no es durà a terme el cicle Folk als Mercats.

Programació Foguerons de Sa Pobla 2021 |

Dijous 28 de gener:

Actes al C.A.T. Tradicionàrius entrada lliure, però amb reserva prèvia o bé a través del Canal Youtube del CAT.

18.00 hores: Presentació del llibre Calendari Folklòric de Mallorca Tardor, A càrrec de Tolo Albertí i Amadeu Carbó. Un projecte de Mallorca Literària en coedició amb Saïm Edicions.
19.00 hores: Concert amb Llavors de Fonoll A càrrec de Natàlia Tascón, Carles Seguí i Miquel Àngel Adrover. Amb Mallorca Literària. Casa Pare Ginard.
20.00 hores: Glossa A càrrec de Miquel Àngel Adrover i glosadors i glosadores.

Divendres 29 de gener:

19.30 hores: Concert amb el grup mallorquí El Gall de Sa Pastera que  presentarà el seu primer disc, «Raval.» Un viatge sonor per temes populars, com la jota calera o el fandango pollencí, combinats amb jotes, boleros i fandangos de creació pròpia. Per aquesta ocasió, s’acompanyaran de xeremiers i glosadors.

Dissabte 30 de gener: 

10.00 hores: Torna el cicle Folks als Mercats també es podrà veure a través del Canal Youtube del CAT.

Altres activitats de la festa: 

Fundació Festa Major de Gràcia
Exposició «Cartells de Sa Pobla a Gràcia» que estarà oberta fins el dia 2 de febrer

Divendres 29 de gener 18.15 h – Canal Youtube La Violeta Conferència El patrimoni cultural immaterial. Una visió des de les Illes, a càrrec d’Andreu Ramis i Pep Fornés.

Dissabte 30 de gener – 12.00 h – Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia. Espectacle de teresetes (titelles) a càrrec de la Companyia Binixiflat que presenta “Pere de la Plaça”.