Arriba la Guia de prestacions a la prematuritat

El naixement d’un nou nat sempre és una alegria, però a vegades la vida i la seva realitat pot ser molt dura, va ser el cas de l’Aina, una nena prematura en què la seva vida tan sols va durar vuit dies. Aquesta mort va esdevenir el punt d’inflexió per a la fundació de l’Associació de Prematurs de Catalunya, l’any 2015 per acompanyar i donar resposta a les necessitats de les famílies d’infants prematurs. Inicialment, Som Prematurs es gesta en el si de l’Hospital Clínic Maternitat. Actualment, per la demanda de famílies amb infants prematurs a altres hospitals, donen resposta arreu del territori català.

L’entitat és una sociació sense ànim de lucre que aplega mares, pares, familiars i professionals de la salut, entitats i institucions que han viscut i compartit l’experiència de tenir un nadó prematur o bé estan interessats en la prematuritat i en les seves conseqüències. Així doncs l’entitat vol tenir una presència activa en tot el que fa referència a l’atenció als infants nascuts de forma prematura i als problemes associats a la condició de prematuritat i al seu seguiment futur, així com al tractament i atenció a les seves famílies, a través de ser un punt de trobada, de suport, informació i aprenentatge on les famílies se sentin escoltades i en el qual puguin compartir les experiències, resoldre dubtes, escoltar les preocupacions i opinions, i per descomptat, compartir èxits. I alhora en l’àmbit jurídic proposar i dur a terme reformes legals i normatives que impliquin una millora sobre la prematuritat.

La Guia dels Prematurs |

Aquest 2020 l’associació ha elaborat una Guia de prestacions a la prematuritat on s’explica els diversos tràmits i ajudes que són de gran interès per aquelles famílies que entrin en contacte amb el món de la prematuritat. L’objectiu és facilitar tota la informació necessària. A la guia hi podem trobar: com tramitar la baixa per embaràs o embaràs de risc, esmenta diverses prestacions a les quals ens podem acollir quan el nadó ha nascut i també explica com tramitar ajudes amb casos de malaltia greu, discapacitat o mort perinatal… Qui vulgui pot descarregar la Guia a la pàgina web de l’entitat.