Arriba el cicle Arrelarts a l’Aula Ambiental Bosc Turull aquest 2016.

boscturull

De l’1 al 20 d’octubre de 2016 l’Aula Ambiental Bosc Turull acull el Cicle Arrelarts, un conjunt de propostes artístiques i culturals que abordaran temes per a la transformació socioambiental i d’aquesta manera treballar cap a una ciutat més justa i sostenible.

L’equipament municipal Aula Ambiental Bosc Turull, gestionada per la Societat Catalana per l’Educació Ambiental (SCEA), centra les seves activitats en el coneixement i la protecció del bosc. Els objectius que guien l’Aula són la sostenibilitat urbana, la conservació de la biodiversitat i el treball en xarxa tot vinculant l’educació ambiental amb els projectes comunitaris i de transformació social. Aquesta tardor acull el Cicle Arrelarts, art i cultura per a la transformació socioambiental.

A través del compromís social i d’una visió crítica, el Cicle Arrelarts vol apropar als i les ciutadanes de Barcelona diverses de les problemàtiques socioambientals que ens afecten utilitzant diferents llenguatges artístics i expressius. Pretén mostrar de quina forma diferents disciplines artístiques interpel·len i sensibilitzen la importància d’avançar cap a una ciutat més sostenible. 

El cicle d’activitats Arrelarts està format per quatre propostes de diferents disciplines artístiques (teatre, arts plàstiques, poesia, música i cinema) amb les quals es pretén enllaçar cultura i medi ambient. Aquest vincle es converteix en una eina que permet empoderar la ciutadania per avançar cap societat amb menys desigualtats. Les temàtiques que es tractaran al cicle són el consum responsable de roba, la lluita contra el canvi climàtic, la cultura de la terra i la mobilitat.

Activitats programades |

Espectacle “Quina tela!” i col·loqui
Dia i hora: Dissabte 1 d’octubre de 19h a 20:30h
Temàtica: Teatre i consum responsable de roba
Organitza: Xucrut Teatre SETEM
Emmarcat en la Campanya Roba neta de SETEM, la companyia Xucrut Teatre ens proposa una reflexió sobre el consum de roba en clau d’humor. Som el que vestim? Ens vestim com som? Són algunes de les preguntes que planteja aquesta obra de teatre. A través d’informació i experiències extretes de la vida real viatjarem des d’un petit taller de costureres a Galícia fins a l’Àsia per conèixer la situació laboral de les treballadores del tèxtil avui en dia.

Art i creativitat per la lluita contra el canvi climàtic
Dia i hora: Dissabte 8 d’octubre de 17:30h a 20h
Temàtica: Taller d’art i activisme creatiu
Organitza: Kevin Buckland
Hi ha moltes formes d’expressar disconformitat, de reclamar, de denunciar situacions injustes… Kevin Buckland ens proposa utilitzar l’art i la creativitat per reivindicar un món més just i sostenible. A través d’una xerrada-taller experimentarem amb tècniques senzilles (plantilles, titelles de paper maixé i teatre de carrer) que convertiran els missatges de lluita en art. Veurem com es poden aplicar aquestes eines per a la lluita contra el canvi climàtic.

Poesia, música i cultura de la terra
Dia i hora: Djous 13 d’octubre de 19:30h a 21h
Temàtica: Relats i poemes musicats
Organitza: Gustavo Duch i Tomás de los Santos
Com podem expressar-nos a favor de la sobirania alimentaria? I per posicionar-nos contra de la mercantilització de la natura? En aquest espectacle/sessió participativa, Gustavo Duch i Tomás de los Santos ens acompanyaran per experimentar a través de diversos llenguatges:relats, versos, haikus, tweets, música… sobre cultura de la terra.

Cinema a la fresca i mobilitat
Dia i hora: Dijous 20 d’octubre de 20h a 22:30h
Temàtica: Documental “Bicicletes vs cotxes” i col·loqui
Organitza: Plataforma per la qualitat de l’aire PTP
El canvi climàtic, la contaminació d’entorns urbans i naturals, i l’esgotament dels recursos fòssils són alguns dels problemes que conformen la crisi global a la que el món haurà de plantar cara tard o d’hora. Però algunes persones assenyalen una eina que es pot convertir en el motor del canvi: la bicicleta. Aquest documental mostra diverses persones que en defensen el seu ús, malgrat els darrers anys s’ha notat un augment en el nombre de morts en accidents de trànsit entre els seus usuaris i usuàries. Una oportunitat per reflexionar i debatre el nostre model de mobilitat a la ciutat. 

Cal recordar que totes les activitats són gratuïtes.