Aquest divendres dia 17 torna el Meridiana Rock amb música en directe

Aquest divendres 17 de maig de 2019 La Plataforma per la LlenguaSunmusic, la productora del CanetRock, organitzen la segona edició del festival musical que té com a objectiu promoure la llengua i la cultura catalanes al districte barceloní de Nou Barris coincidint amb la seva festa major.

Entre els grups participants aquest any hi torbem el cap de cartell protagonitzat per Doctor Prats que els seguiran artistes com Auxili, Roba Estesa, Suudj Ernest Codina, Nel·lo C i Infumables. Des de les 18.00 hores i fins a les 02.00 hores, el Parc de Can Dragó s’omplirà de música en català. La tria del lloc és especialment rellevant, perquè es tracta d’un territori exclòs de la centralitat cultural tradicional de Barcelona, segons l’entitat. És per aquest motiu que l’acte és d’accés lliure, per tal de democratitzar la cultura tot facilitant als veïns l’accés a una programació cultural de qualitat en un entorn on aquest tipus d’oferta és pràcticament inexistent.

Però a més de les actuacions musicals, també hi haurà tems per a la cultura més popular.

A les 18.45 hores Òscar Escuder lliurarà el premi al millor mem en català. Es tracta d’un reconeixement als alumnes de l’Institut Pablo Picasso de Ciutat Meridiana i de l’Institut Flors i Calcat, del barri de Porta, que han participat en els tallers de creació de mems en català. Una iniciativa de la Plataforma per la Llengua que té l’objectiu de normalitzar l’ús del català a les xarxes socials entre els més joves.

A les 19.00 hores serà el torn de l’actuació de Nel·lo C, el cantant de rap en català que dinamitza els tallers de rap que la Plataforma per la Llengua ha portat a terme a l’Institut Picasso de Ciutat Meridiana i l’Escola Ferrer i Guàrdia. Durant l’actuació, presentarem en exclusiva un nou videoclip que ha comptat amb la col·laboració de la Fundació SGAE i amb la producció de Mediapro. Els alumnes de l’Escola Ferrer i Guàrdia han escrit la lletra del videoclip, juntament amb el raper Nel·lo C. Rap en català i amb un missatge carregat de valors socials.

Finalment, a les 19.45 hores, la coral de Vozes, un projecte musico social que treballa amb uns 500 nens i adolescents a Barcelona, als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Besòs, cantaran amb l’artista Suu la cançó 13 dies més.