Aquest divendres 3 de març de 2017 Gràcia celebra Sant Medir.

Fotografia: David Ramon.

Tal com marca la tradició un any més Gràcia es tenyirà els carrers de caramels, en una de les celebracions més dolces de l’any, Sant Medir. Una tradició amb 187 anys d’història en què hi participaran 24 colles, romeus, romeves, carros, cavalls, bandes, batucades i sens dubte uns quants quilos de caramels.

La festa començarà a les 09.00 hores pels diversos carrers cèntrics de Gràcia, fins a arribar a la plaça de la Vila on serà el punt important de la festa. Cap al migdia, totes les colles participaran a l’aplec que s’organitza al voltant de l’Ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola. A partir de les 15.00 hores les colles s’aniran concentrant i preparant per a la desfilada final, on recorreran el carrer Gran de Gràcia, des del carrer Nil Fabra fins al Pla de Salmerón. Per la baixada de la nit les colles s’organitzen encapçalades per l’anomenat cos de bandera, compost per tres genets muntats a cavall i la bandera de la colla portada pel banderer. La resta de romeus van muntats en cavalls, carruatges o camions, acompanyats d’un grup de música. Podeu consultar les afectacions de trànsit en aquest enllaç.

Concurs de Fotografia |

La Federació de Colles de Sant Medir, a més a més, organitza un Concurs de Fotografia i un Concurs a Instagram per captar les millors imatges de la festa, cal tenir present que el hashtag de la jornada serà #SantMedir17.

La festa l’organitza la Federació de Colles de Sant Medir, fundada el 1926 i les Colles de Sant Medir 2017 són les següents: La Moderna de Gràcia, l’Antiga de Sant Medir, Agrupació Bonanova, La Unió Gracienc, La Humorística de Sant Medir, La llibertat Gracienca, La Gardènia, Victòria, Monumental, La Parròquia de Sant Medir, Els Pilons, el Timbaler del Bruc, Els Amics, Els Tivats, La Nova de Sarrià, L’Amistat de Gràcia, Els Patufets, La Pessigolla, Cal Ros, Dolça, Jovenívola, La Providència, El Drac Ensucrat, Colla del Cau, La Tradicional de Gràcia. De les 24 colles, 18 pertanyen a Gràcia, 5 són de Sarrià-Sant Gervasi i 1 de Sants Montjuïc.