Aquest divendres 22 es presenta la samarreta de la Festa Major de Gràcia 2016.

festamajorgracia16Aquest proper divendres 22 de juliol tindrà lloc la presentació de la samarreta de la Festa Major de Gràcia 2016 a les 20.30 h a la Plaça de la Vila de Gràcia. El disseny de la samarreta de la Festa Major representa un disseny que reinterpreta el del cartell de la Festa Major, que enguany és de Roger Andreu.

L’acte anirà a càrrec de la Fundació Festa Major, i està previst que hi assisteixin Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia; Carla Carbonell, presidenta de la Fundació de Festa Major de Gràcia; els consellers i conselleres del districte i el guanyador del concurs del Cartell 2016, Roger Andreu. També hi seran els representants dels carrers guarnits i de les entitats i representants de la Fundació Festa Major. El presentador de l’acte serà Oriol Roselló.

A més de la presentació de la samarreta, com cada any també es farà el lliurament de la llicència a tots els carrers festers i places.

A les 20.50 h se celebrarà la Cercavila de les Colles de Cultura de Gràcia amb el gegantó Torres, des del carrer Penedès fins a la Plaça de la Vila de Gràcia, i a les 21 h es farà la presentació oficial de la samarreta amb el pilar a 4, que anirà a càrrec dels Castellers. Llavors es farà el canvi de samarreta al Gegantó Torres.

Després hi haurà les paraules de les autoritats assistents a l’acte i tot seguit els carrers, un a un, pujaran a recollir la samarreta i també còpia simbòlica de la llicència municipal. Amb la salutació dels trabucaires al carrer amb un tret des del balcó de l’ajuntament es donarà pas al concert de la Banda de Roquetes (Nou Barris), a les 22 h, que es preveu que finalitzi a les 23 h.

La presentació de la samarreta de la Festa Major de Gràcia 2016 és l’acte que dóna el tret de sortida a les activitats de la Festa Major de Gràcia, que tindrà lloc del 15 al 21 d’agost. A això s’afegeix el fet que des d’aquest cap de setmana del dissabte 23 de juliol i diumenge 24 de juliol es produirà el tall al trànsit rodat dels trams dels carrers que fan festa major i que inicien els treballs previs d’engalament que requereixen tasques al carrer, com ara la instal·lació dels tensors que subjectaran els sostres, etc. Aquesta afectació per treballs previs també es produirà els propers dies dissabte 30 de juliol i diumenge 31 de juliol.