Aquest dissabte se celebra el 1r «Fem Mercat a Vallcarca» amb productces agroecològics, de consum responsable i de proximitat.

Diverses entitats com la Societat Catalana d’Educació Ambiental i de Gràcia com l’Aula Ambiental Bosc Turull, Grup de consum ecològic Valldures, Grup de consum agroecològic Les TrementinairesAFA Escola Montseny, Col·lectiu Volta Arquitectes, Observatori de Vallcarca, han decidit, promoure el consum responsable, ecològic i de proximitat al barri de Vallcarca, en un entorn que ha anat perdent el seu teixit comercial.

Ho fan aquest dissabte 16 de setembre de 2017 amb la primera edició del «Fem Mercat a Vallcarca», amb el qual es vol impulsar el consum responsable, ecològic i de proximitat. Així doncs amb la celebració del Fem mercat els organitzadors volen promoure una agricultura local i de temporada, justa social i ambientalment, i un consum responsable que eviti la despesa en envasos, agroquímics i combustibles que comporten els productes d’importació. El mercat tindrà lloc de les 10h a 14h a la placeta del metro Vallcarca (sortida Av. Vallcarca – Av. Vallcarca, 100).

Així mateix, també s’aposta per potenciar els valors comunitaris, divulgar, participar i generar xarxes de suport veïnal, d’apoderament ciutadà que provoquin canvis en valors i estils de vida i que permetin avançar cap a una ciutat més sostenible, justa i cohesionada.

Els eixos del mercat: proximitat, sense intermediaris i productes ecològics |

Segons els responsables, la iniciativa pivota sobre tres eixos claus pel que fa als productes que s’hi podran trobar. En primer lloc, es prioritzaran aquelles productores i productors de proximitat, ja que d’aquesta manera s’aconsegueix minvar la petjada ecològica de la traçabilitat dels aliments i productes. En segon lloc, s’apostarà perquè no hi hagi intermediaris en la venda, sinó que les persones que posin la parada siguin les mateixes que conreen o elaboren els productes que venen. I finalment, en tercer lloc, es posa especial èmfasi en aconseguir que tot el que es vengui el dia del Fem mercat sigui ecològic, evitant l’ús de transgènics i de determinats químics. A les parades del Fem mercat hi trobarem una gran varietat de productes com pot ser les verdures, el pa, la mel, cosmètica natural, cervesa, formatge.

A més del mercat i de la venda de productes també s’oferiran diverses activitats dirigides a fomentar altres formes de consum basades en el lliure intercanvi, tot seguit us deixem l’horari de les activitats programades.

Dissabte 16 de setembre de 2017 |

10h – 14h Mercat: Productes ecològics, de proximitat i temporada

10h – 14h Participació veïnal: Quin model de comerç i consum volem per al barri?

10h – 14h Punt informatiu Compostatge comunitari

10h – 14h Botiga gratuïta/espai lliure d’intercanvi: Porta roba en bon estat que ja no et posis i troba’n de nova.

10h – 14h -Exposició crítica sobre la indústria de la moda. És possible una manera de vestir sostenible? (+ taulell d’alternatives)

10h – 14h Zona Infantil amb els jocs de QuiSapQue de la Sequoia Coop.

10h – 14h La barra del mercat: begudes i menjar ecològic

Tallers:

11h – 14h Restart Party. Vols aprendre a reparar els teus aparells elèctrics i electrònics. Col·lectiu Restarters Barcelona (imprescindible inscripció prèvia)

11h – 14h Taller d’auto reparació de bicicletes: frens, canvis, punxades…. porta la teva bicicleta! Biciosxs i Baikarka.