Aquest dissabte 21 de maig, Gràcia també celebra La Nit dels Museus.

Parck GuellAquest dissabte 20 de maig un total de 83 museus, centres culturals i, per primera vegada, fàbriques de creació obren les portes, entre les set de la tarda i la una de la matinada en una nova edició de la Nit dels Museus. Més enllà de poder entrar lliurement en aquests equipaments i veure les col·leccions que s’hi mostren envoltades de la màgia de la nit, els museus també han preparat una programació especial amb nombroses activitats.

A Gràcia es commemora aquesta Nit dels Museus obrin les portes de la Casa del Guarda del Park Güell aquest dissabte 21 de Maig. De 19.00 a 22.00 hores es podrà gaudir del  Itinerari Park Güell insòlit. Itinerari que recorre el perímetre de la zona monumental i presenta el projecte original d’urbanització de luxe que idearen Gaudí i Güell, el context en què es projectà el parc i la solució urbanística i arquitectònica que volia integrar un conjunt residencial en un entorn natural.

A partir de les 22.00 hores Visita lliure a la Casa del Guarda del Park Güell.
Un dels pocs exemples d’habitatge modest construïts per Antoni Gaudí. El projecte museístic fa èmfasi en la relació entre Gaudí i Güell, i en la de l’arquitecte amb la ciutat de Barcelona.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa que pretén apropar la cultura a la ciutadania, en concret, dins els centres museístics. Hi participen més de quatre mil museus de 40 països. A Barcelona, se celebra des del 2008 i hi prenen part tots els grans museus.

Podeu veure quins són els 83 centres que obren les portes dissabte i quines activitats han preparat, visiteu aquest web.