Aquest dissabte 21 de gener de 2017 tens una cita amb el XIX Trofeu Internacional Vila de Gràcia.

 

Aquest proper dissabte l’esport serà el protagonista a Gràcia. Un total de 40 gimnastes de 14 clubs de Catalunya, la Comunitat Valenciana i Bèlgica competiran en el XIX Trofeu Internacional Vila de Gràcia de gimnàstica artística femenina, que tindrà lloc el proper dissabte 21 de gener pel matí entre les 9:30h i les 13:30 h al pavelló del Gràcia Gimnàstic Club (C. Molist, 2-4).

La majoria de clubs provenen de Catalunya, amb un total d’onze conjunts, entre els que destaquen l’Egiba de Manresa, guanyador en quatre de les cinc últimes edicions, i L’Hospitalet, campió el 2013. Entre els debutants, figuren el Club Gimnàstica Esparreguera i el Fedac de Lleida. La representació de fora de Catalunya està formada aquest any pels valencians La Plana, Vila-Real i Gim-Val, tots tres participen també per primera vegada, i pel conjunt belga del Gym Passion Herseaux, que torna a la competició després de la seva presència el 2010.

Les gimnastes participants pertanyen als nivells 5 al 8 de Via Olímpica (els més alts de la gimnàstica femenina just per sota dels nivells 9 i 10, on figuren les integrants de les seleccions nacionals). La competició es divideix en quatre grups d’edat: benjamí, aleví, infantil i juvenil. En cada grup es lliuraran medalles en la classificació individual de cada aparell: barra, terra, paral·leles i salt, així com una copa al conjunt guanyador. 

El Gràcia GC, organitzador del Trofeu, estarà representat per Andrea Cedeño i Elsa Garcia, a la categoria juvenil, i per la jove Carla Garriga, en benjamí.

Els clubs presents aquest any són: Salt Gimnàstic Club, Club Gimnàstic Molins de Rei, EGIBA (Manresa), Club Gimnàstica Artística L’Hospitalet, Club Gimnàstic Barcelona, Club Esportiu La Salle Gràcia, Club Gimnàstic Osona (Vic), Club Gimnàstica Esparreguera, Club Gimnàstic La Plana (Castelló de la Plana), Club Gimnasia Vila-Real (Castelló), Club Gim-Val (València), Club Gimnàstic FEDAC Lleida, Gym Passion Herseaux (Bèlgica) i el Gràcia Gimnàstic Club.

La competició començarà a les 9:30 h i s’allargarà fins les 13:30h. Posteriorment, hi haurà unes exhibicions a càrrec de les esportistes del Gràcia GC, i finalment es procedirà al lliurament de guardons. El Trofeu compta amb el suport del Districte de Gràcia, l’Institut Barcelona Esports, la Federació Catalana de Gimnàstica i el Consell Català de l’Esport. 

A més a més, coincidint amb la celebració del Trofeu, el Gràcia GC inaugurarà el nou fossat de gimnàstica, una estructura elevada que dota al pavelló d’unes instal·lacions d’alta qualitat per a la pràctica d’aquest esport. El fossat ha estat posible gràcies al suport econòmic de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.