Aquest dilluns 15 de gener començen les obres del mercat provisional de l’Abaceria, a Gràcia.

Després de mesos i anys amb diferents projectes de remodelació per al Mercat de l’Abaceria de Gràcia, ara sembla que per fi les coses comencen agafar forma o més ben dit, comencen a fer-se realitat. Fa uns mesos del TOT entrevistava a Jeroni Magrans, Membre de la Junta de Venedors del Mercat de l’Abaceria on ens explicava les necessitats de les instal·lacions actuals del mercat de com havien quedat obsoletes amb el pas del temps, i de la necessitat de què el projecte del nou mercat comencés a caminar. El vell edifici continuarà obrint cada dia almenys uns quants mesos més, però avui dilluns 15 de gener de 2018, els paradistes poden començar a veure la llum, amb l’inici tan esperat del mercat provisional que haurà d’albergar els paradistes almenys durant uns tres anys ben llargs.

Les obres de l’espai provisional de l’Aabaceria tindran una durada d’uns quatre mesos, de manera que els paradistes presents a l’actual mercat de l’Abaceria, a la Travessera de Gràcia, s’hi podran traslladar a la primavera de 2018. El projecte del provisional, que estarà situat al Passeig Sant Joan entre el carrer Indústria i el carrer Sant Antoni Maria Claret, compta amb un pressupost de 3.242.233,10 €.

I com serà aquest mercat provisional? Doncs hi trobarem un total de quaranta-tres establiments alimentaris a l’interior, i catorze parades de no alimentaris a l’exterior, en el costat Llobregat del mercat. Comptarà amb els diferents serveis necessaris per al bon funcionament de les instal·lacions: cambres frigorífiques, serveis adaptats, tractament de residus, climatització i ventilació, electricitat i enllumenat, aigua sanitària, clavegueram, magatzems i logística. La superfície total de planta serà d’uns 1.900 m² aproximadament amb un altell d’uns 400 m². Les entrades o per tant accessos al mercat se situaran en els seus dos extrems i la part central. En paral·lel al pas lateral a la banda Llobregat del mercat, se situaran les 14 parades exteriors, no alimentàries, que tindran tancament individual, i totes aquestes obres no afectaran en cap cas la circulació amb vehicle a prop del recinte.

M’entre els paradistes facin vida al mercat provisional, s’espera que durant aquest 2018 es redacti el projecte arquitectònic del nou mercat i la construcció del mercat provisional. Les obres del nou mercat està previst que s’iniciïn el 2018 amb una durada prevista d’entre 24 i 30 mesos. Si voleu saber-ne més sobre la història de l’emplaçament antic del Mercat Central de l’Abaceria, us recomanem aquest reportatge que publicàvem al número 02 del TOT Gràcia en paper.