Aquest any Gràcia tornarà a comptar amb les tradicionals llums de Nadal

Fotografia: David Ramon

Un any més durant els dies de la Campanya de Nadal, els carrers de Gràcia estaran il·luminats novament amb els tradicionals llums de Nadal. Ja fa dies que diversos operaris han anat instal·lats els diferents elements i guarnits en diferents punts dels barris del districte de Gràcia, com per exemple la plaça Gal·la Placídia. Ara bé l’estrena i per tant l’encesa oficial de l’enllumenat de Nadal 2020 serà el pròxim 26 de novembre a tota la ciutat de Barcelona.

Així aquest any 2020 des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha volgut reforçar la cooperació amb els eixos comercials de la ciutat i de les associacions de comerciants, tenint en compte la importància de l’enllumenat nadalenc de cara al teixit comercial dels barris, de cara a la campanya de Nadal. Així els llums de Nadal estaran en funcionament des del dia 26 de novembre de 2020 i fins passat Reis, concretament el 7 de gener de 2021, i el seu horari d’encesa serà a partir de les 17.30 hores.

Finalment pel que fa a la ciutat de Barcelona hi haurà més de cent quilòmetres de via pública il·luminats, i això significa un augment d’un 65% en el pressupost destinat als llums amb relació a l’any passat. Aquest increment es deu a una millora de la inversió que es tradueix en diferents iniciatives, com la il·luminació de més carrers del centre de Barcelona i dels eixos comercials, l’increment de la subvenció per als carrers il·luminats que promouen les associacions comercials, del 50% al 75% de subvenció a tota la ciutat, la il·luminació dels 39 edificis de mercats municipals o el nou model de contractació al
qual aquest any s’han apuntat 16 carrers.

A més també s’augmenta un 75% el que l’Ajuntament destina a pagar per l’enllumenat per ajudar al comerç en un any especialment complex a causa a la situació creada per la situació sanitària de la Covid. Així doncs aquest augment s’inclou en el nou model, implantat per l’Ajuntament, que és qui contracta el disseny, i la instal·lació dels llums de Nadal, una tasca que abans havien de fer les diferents associacions de comerciants. Entre les associacions que participen en aquest nou model de gestió implantat aquest any a gràcia hi participa l’Associació de Comerciants Gran de Gràcia i l’Associació de Comerciants Llibertat.