Aquest 3 de març comencen els treballs a l’exterior del Mercat de l’Abaceria per a la retirada de les plaques amb amiant

Filament, tot i que a poc a poc, sembla que cada dia està més a prop el nou Mercat de l’Abaceria Central de Gràcia. El recinte ja fa mesos tancat i de fet ja fa setmanes que es va fer el buidatge de les diferents botigues que configuraven el mercat, és a dir l’enderroc de les parades. Però una de les parts d’aquest enderroc que més preocupava als veïns, era el desmantellament del sostre amb diferents uralites que contenien amiant. Així doncs a causa de la pressió, l’administració va aturar les obres i va dissenyar un pla per a poder desmantellar les instal·lacions a càrrec d’una empresa experta en la matèria.

Ara després de setmanes de feina prèvia aquest dimarts 3 de març de 2020 es començarà a instal·lar-se a l’exterior del mercat de l’Abaceria les làmines de polipropilè que confinaran l’equipament per poder procedir a la retirada de la teulada de fibrociment. Aquestes làmines constituiran una mena de «bombolla» que aïllarà el mercat de tot contacte exterior. Pel que fa al desmuntatge d’aquestes plaques d’uralita de la teulada es farà per fases i la bombolla s’hi instal·larà per parts.

Ja fa setmanes que els veïns han pogut veure com s’estaven col·locant les bastides a la façana del Mercat de Travessera de Gràcia, el carrer Mare de Déu dels Desemparats i el carrer Torrijos, i també a l’interior de l’edifici, per poder estendre per sobre la làmina de polipropilè i garantir el seu confinament. També s’han col·locat quatre grans depressors a l’interior del mercat, que funcionaran les vint-i-quatre hores del dia, per tal d’absorbir l’aire de dins la bombolla de manera que es filtri. Segons el procediment establert en una primera fase es treballarà en la nau lateral de Travessera de Gràcia i en una segona fase, en la del carrer Puigmartí, en la tercera fase es col·locaran bastides a les naus laterals, on ja no hi haurà sostre, fins a l’alçada de la nau central, per tal de poder cobrir i confinar la nau principal. Un cop fet aquest confinament, es retiraran les plaques de fibrociment de la nau central en diverses subfases, uns treballs que en principi duraran fins al mes de juny d’aquest any.