Aquest 2020 es pacificaran l’entorn de 22 centres d’ensenyament

Fotografia: D.R.

El programa Protegim les Escoles va dur a terme el passat mes de gener d’aquest any la pacificació de l’entorn de l’Escola Grèvol, a Sant Martí, i durant els mesos de juny a juliol també se n’ha completat una a l’Institut Viladomat. Aquestes pacificacions consisteixen a crear un entorn més segur per als alumnes dels centres. Per una banda hi ha la pacificació del trànsit, la millora de l’habitabilitat i també la visibilitat de l’espai. L’entrada d’aquesta zona pacificada s’informa amb una senyalització de color taronja, a més als punts d’accés i sortida d’aquestes zones s’han creat uns espais anomenats «plaça» amb una superfície no inferior a una circumferència de 10 metres de diàmetre on s’instal·larà mobiliari urbà que convida a passejar-hi i alhora poder desenvolupar-hi diverses activitats.

Pel que fa a la pacificació respecte als vehicles, en aquestes zones, es disminueix l’espai de circulació dels vehicles, suprimint els carrils i també les places d’aparcament, a banda els vehicles que hagin de circular hauran de fer com a màxim a 20 km/h.

Els 22 espais que s’adequaran aquest 2020 |

Durant els mesos vinents, aquestes adequacions s’aniran sumant altres espais que també han de disposar d’aquests espais de pacificació. Entre tots els centres es beneficiaran d’aquestes actuacions uns 8.468 alumnes, pel que fa als carrers on es prioritzarà l’accés dels vianants a Gràcia, hi ha previst el carrer de Quevedo. Per altra banda els carrers que reduiran amb 4 carrils menys de circulació són: el carrer Bailèn entre Travessera de Gràcia i Sant Antoni Maria Claret, al Carrer Balmes entre la Plaça Molina i General Mitre, i finalment Travessera de Gràcia entre Balmes i Via Augusta.