Aquest 2019 l’Ajuntment de Barcelona preveu convocar 1343 noves plaçes d’oferta pública

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit que aquest any necessita incorporar 1343 nous treballadors a l’ens públic i per això convocarà noves places per a poder-hi accedir, tractant-se així d’una de les convocatòries més important que fa l’administració en els darrers quaranta anys. De tot aquest nombre de places, 902 es convocaran aquest mes de gener, que amb el calendari a la mà la primera prova d’accés s’hauria de dur a terme de cara a la primavera al mes d’abril. 

En total els aspirants podran aspirar a una de les vint-i-dues categories que es trobaran en les convocatòries. Les més nombroses són les d’auxiliar de l’administració amb 300 noves places, Tècnic en Treball social 136, o subaltern amb 82 places. 

A més i durant el primer trimestre de 2019 també s’obrirà convocatòria de places destinades a reforçar els serveis bàsics, com ara l’educació. En aquest cas es convocaran 121 places de mestres amb previsió que les proves comencin el mes de juny.

La Guàrdia Urbana també es veurà reforçada amb una altra convocatòria en aquest cas destinada a incorporar 300 noves places d’agents, la més nombrosa, fins al moment, i que permetrà la cobrir les jubilacions després l’entrada en vigor del decret estatal que avança a 59 anys l’edat de jubilació de les policies locals. Aquestes 300 places, també previstes al primer trimestre de 2019, se sumen a les 319 que ja es porten convocades en aquest mandat. A més d’aquestes 300 noves places al cos de policia municipal, cal sumar-hi també la convocatòria de 20 places de comandaments superiors, dues places d’intendent/a major, sis d’intendent/a i 12 places d’inspector/a.

La convocatòria de les 1.343 places de l’Oferta Pública d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona ha estat acordada pels principals sindicats que seuen a la Mesa General de Negociació, CCOO, UGT i Sapol, amb la voluntat de consolidar l’ocupació pública i reduir la temporalitat per millorar i reforçar els serveis bàsics i socials de la ciutat. Podeu consultar tota l’oferta d’ocupació municipal en aquesta mateix enllaç.

Places i categories conovocatòria 2019 |