Aquest 2017 torna la X edició del cicle «Folk als Mercats».

Enguany el Tradicionàrius celebra la seva trentena edició i el cicle «Folk als Mercats» la seva primera dècada, un cicle organitzat en col·laboració amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el Centre Artesà Tradicionàrius. El cicle va néixer amb l’objectiu difondre i donar a conèixer en un entorn diferent d’un auditori, o teatre, als quatre mercats de Gràcia, la música folk i el treball de tots aquests grups.

Aquest 2017 serà una edició que donarà a conèixer la feina realitzada pels alumnes dels Tallers de Música del C.A.T., amb el repte de fer-se sentir i escoltar fora de les aules. Però no hi faltaran els Xeremiers i Glosadors durant el Cap de Setmana de les Illes i un grup molt especial que amenitzarà el dissabte de Carnaval.

Els mercats que acolliran aquestes 5 sessions de Folk als Mercats seran: Mercat de la Llibertat, Mercat de l’Abaceria Central, Mercat de l’Estrella i Mercat de Lesseps, tots ells del Districte de Gràcia. Enguany els grups que hi participaran seran: Es Bastió de s’Illa (Menorca), Xeremiers i Glosadors de Mallorca, Celticat, La Coixinera i els alumnes i professors dels tallers d’acordió, Taller de violí i Taller de cançó del C.A.T.

Programació Folk als Mercats 2017 |

La Coixinera
Dissabte de carnaval – 25 de febrer – 11.30 hores al Mercat de la Llibertat.
Nascut a Mataró, amb un repertori que gira entorn de peces  d’autor i tonades i cançons populars del Maresme i d’arreu del  país, La Coixinera reinterpreta un seguit de melodies  tradicionals combinant – les amb ritmes frescos i ballables.

Taller de cançó del C.A.T.
Dissabte 11 de març de 2017 12.00 hores al Mercat de l’Abaceria i l’Estrella.
Els alumnes del taller de cançó del C.A.T., liderats per Xavi  Rota, passejaran pels mercats de Gràcia i amenitzaran el
dissabte al matí als compradors.

Taller de violí i taller de grup juvenil del C.A.T.
Dissabte 25 de març de 2017 12.00 hores al Mercat de la Llibertat i Lesseps.
Aquests dos tallers, conduïts al dia a dia per Anaís Falcó, es troben  entre cordes i manxes per oferir un repertori alegre, ballador i ple d’energia. Música tradicional per animar un dissabte de mercat.