Aquest 2017 començarà a emetre TOT TV el canal de Gràcia per al Barcelonès.

Aquest pròxim 2017 el grup que edita TOT Gràcia, segueix la seva expansió comunicativa amb un nou projecte gratuït i en obert, un nou canal de televisió per a la Vila de Gràcia.

El nou canal televisiu esta impulsat pel grup editor de la mateixa revista gratuïta i del diari digital www.totgracia.com. Per a poder posar en marxa aquest projecte l’editora ha tancat un acord a tres bandes amb dues empreses més, una productora de nivell estatal, que serà l’encarregada de produir els continguts del nou canal, en unes instal·lacions amb un plató de 1.800 m2, que serà l’eix central dels informatius, i dels programes en plató.

Pel que fa al disseny de la programació i creació de continguts, els durà a terme la productora Drac Tirulelu, responsable de diversos projectes dins del món de la televisió local. Encara que el nou canal sigui participat per tres empreses independents, la línia editorial la marcarà el mateix equip del TOT. En aquest sentit Marc Solé, director del canal afirma «La nova televisió de Gràcia, serà un canal local, però amb vocació de comarcal i generalista, volem ser la televisió de proximitat a tot el Barcelonès«. I és que si bé la televisió començarà a emetre a través d’Internet via streaming i a la carta, des de la direcció del projecte, s’intentarà arribar acords amb les diferents administracions, per tal de poder explotar un dels canals del mux de TDT privada que van quedar lliures en la TDT del Barcelonès. D’aquesta manera el canal no només es veuria per la TDT a Barcelona, sinó també a L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Badalona, Montgat i Tiana.

Segons els terminis establerts, el nou canal començaria les seves emissions en proves el segon trimestre del 2017 i la seva programació i graella definitiva entraria en vigor a partir del setembre, coincidint amb l’inici de la temporada 2017-2018.