Aquest 15 de juny tornen a obrir les escoles bressol

Després d’uns mesos amb les portes tancades i sense activitat aquest dilluns 15 de juny de 2020 Barcelona obrirà els cent-un centres municipals d’escoles bressol amb alumnes de 0 a 3 anys. I ho farà amb algunes novetats com per exemple, reagrupar els alumnes en grups reduïts, en total hi haurà un cinc alumnes per cada aula. Però a més i com estableix el Departament d’Educació en la nova normalitat, hi haurà criteris per prioritzar quines són les famílies amb més necessitats perquè els seus fills puguin tornar a l’escola bressol.

Per exemple tindran prioritat aquelles famílies, en què tant la mare com el pare hagin de traslladar-se al lloc de treball, sense possibilitat de poder fer teletreball des del mateix domicili o bé que no es puguin acollir a mesures de flexibilitat horària o de conciliació familiar. Tot seguit, també tindran priorat en l’accés als centres les famílies monoparentals i les que es trobin en situacions de vulnerabilitat.

Pel que fa a les mesures de seguretat cal destacar els grups reduïts en les aules, on també es prioritzarà els espais oberts, i a l’aire lliure. L’horari dels centres serà de dilluns a divendres de 09.00 hores a 15.00 hores, amb la possibilitat de servei d’acollida d’huna hora abans d’entrar al centre i es complementarà amb el servei de menjador de dinar. A més un cop finalitzat el curs escolar la majoria de centres també oferiran activitats complementàries en els seus casals d’estiu.