Àlbum | 150 anys del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Aquest 2019 el Centre Moral i Instructiu de Gràcia celebra els seus 150 anys i si fa uns dies ús explicàvem en un reportatge on podem veure l’exposició itinerant que durant mesos ens explicarà la història del centre i la seva evolució, ara mirem enrere gràcies a aquest àlbum fotogràfic que ens transporta a alguns dels moments més importants de l’entitat. Les fotografies són totes cedides per l’Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Coral del Centre 1904: Fotografia de la Coral del Centre de principis de segle. La coral, juntament amb el teatre, han estat dues de les principals activitats que sempre han estat presents en la història de l’entitat. El 1981 neix La Coral Baluern i l’any 2007 es posa en marxa la Marató de Can Coral.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Alumnes fent la primera comunió 1908: Tal i com indica el seu nom, el Centre Moral i Instructiu de Gràcia té les seves arrels en el foment del catolicisme a través de les seves escoles en la primera etapa i posteriorment també en les diverses activitats religioses, entre elles la comunió.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Construcció del teatre 1914: El 25 d’octubre de 1912 un incendi va destruir la sala d’actes i es decidí reconstruir de nou el teatre el 1914. El projecte de l’actual edifici és de 1904 i va ser construït per Francesc Berenguer i Mestres, la façana combina el maó vist amb l’obra de maçoneria, presidit per un gran balcó central.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Recepció dels Reis Mags 1943: Juntament amb la Setmana Santa les festes de Nadal són segurament les celebracions amb més caire religiós de totes. En aquesta fotografia podem veure una Recepció a Ses Majestats els Reis Mags. Aquest mateix any el catecisme del Centre és declarat Catecismo Modelo de la Diócesis.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Equip de Beisbol 1947: Un altre dels grans actius de l’entitat ha estat la secció esportiva fundada l’any 1922. L’any 1947 l’equip de Beisbol va quedar Campió d’Espanya de segona categoria a Burgos. Aquest mateix any es crea el primer equip de bàsquet. El dia 27 d’octubre de 1967 s’aprovà la fundació de la secció d’handbol. El 1988 és el torn de l’equip de futbol sala i l’any 2008 l’entitat rep el Premi concedit a la Nit de l’Esport a Gràcia a la secció de tenis taula per la consecució del Premi Veterans i la creació de nous equips.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia

Agrupació Artística Medea 1952: El grup de teatre sempre ha estat un dels actius més potents del Centre Moral. La primera funció es representà el 1884 i l’any 1898 s’estrenà “l’Estel de Natzaret”. En aquesta fotografia podeu veure l’Agrupació Artística Meda amb l’obra “La Ventafocs”. El 2 d’abril de 1958 Medea va fer la primera representació al Teatre Romea de l’obra de Francesca Forrellad “Ponç Pilat”. I el 2002 és l’any de la recuperació del Concurs de Teatre Català a Gràcia amb la convocatòria de la setzena edició.

Fotografia: Arxiu del Centre Moral i Instructiu de Gràcia | Orfeó Montserrat – Secció de senyoretes