Albert Poch serà el nou entrenador de l’Europa.

Fotografia: Àngel Garreta arxiu CEE.

La Junta Directiva del Club Esportiu Europa ha arribat a un acord amb l’entrenador Albert Poch per tal d’iniciar un nou projecte esportiu del Primer Equip sota la seva direcció. El tècnic, exjugador de l’Europa a finals dels anys 80, agafa el relleu de Pedro Dólera a la banqueta escapulada.

Albert Poch Ciuró (Barcelona, 24 d’abril del 1967) és l’escollit. El tècnic, de 48 anys, serà presentat davant els socis i mitjans de comunicació demà a la tarda a la sala de premsa de l’estadi Nou Sardenya, on s’explicaran els detalls de l’acord. L’acte tindrà lloc a les 19:30 hores. Aquesta no serà la primera experiència europeista del nou tècnic del conjunt gracienc, donat que la temporada 1989/1990 va militar a Tercera Divisió amb l’Europa, procedent del Mataró, jugant 7 partits aquell curs.

Bon tracte de pilota i confiança en els joves

Fins al desembre de l’any 2014 el nou tècnic escapulat era el segon entrenador -després de Pedro Dólera- amb més partits consecutius al grup V de Tercera Divisió amb un total de 169. Bon coneixedor de la categoria, Poch s’ha convertit en aquests anys en el cinquè tècnic amb més partits a la banqueta del CF Gavà amb 172 duels oficials (169 de lliga i 3 de Copa Catalunya). Procedent de la base del club gavanenc, Poch va donar el salt al primer equip del quadre blaugrana quan aquest va baixar de Segona B i va haver de patir una gran retallada de pressupost i recursos.

L’estiu del 2010 Poch va agafar un Gavà ‘des de zero’ i el va classificar a mitja taula. En aquests anys, sempre amb pocs recursos i una plantilla molt i molt jove, majoritàriament pujada de la pròpia base de l’entitat i gairebé de mitjana d’edat juvenil, el tècnic ha aconseguit mantenir l’equip a Tercera malgrat els condicionants de treball. Reconegut al futbol català pel bon joc i tracte de pilota dels seus equips, a les files del Gavà un total de 28 jugadors de la base del Gavà van debutar amb ell a Tercera Divisió, molts consolidant-se al propi equip o fins i tot donant un salt de qualitat endavant.