Agents Cívics per fomentar i garantir la convivència.

Agents Civics

L’alcalde Xavier Trias ha presentat els nous Agents Cívics que des d’avui es despleguen a la Sagrada Família, la Barceloneta i a Gràcia i que estan finançats amb recursos provinents de la taxa turística. 

En la presentació, Trias ha estat acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, el gerent de l’àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Delort, i el director general de B:SM, Ignasi Armengol.

L’alcalde ha detallat que aquests agents “tindran la missió de fomentar i garantir la convivència ciutadana i preservar el civisme a Barcelona”. Trias ha recordat que una de les seves prioritats com a alcalde és “garantir la seguretat i la convivència a Barcelona” basant-se en “l’anticipació, la prevenció i la cooperació” entre els diversos cossos de seguretat.

La tasca dels Agents Cívics consistirà en “informar i advertir a la ciutadania de les conductes que estan prohibides per les Ordenances Municipals i de les conseqüències que poden comportar”. Xavier Trias també ha detallat que “una de les principals funcions dels agents serà vetllar per la bona conducta dels turistes a Barcelona” i, per això, estan finançats amb recursos provinents de la taxa turística.

Aquest desplegament d’Agents Cívics serà progressiu a tota la ciutat i aquest dimecres han començat a treballar als entorns de la Sagrada Família, la Barceloneta i Gràcia, però també col·laboraran en l’operativa de grans esdeveniments i actes puntuals.