Agenda d’actes Sant Medir a Gràcia 2020

Fotografia: David Ramon

Un any més Gràcia celebrarà la tradicional Festa de Sant Medir el pròxim 3 de març de 2020. Una tradició que es remunta als voltants de l’any 1828 quan el forner Josep Vidal i Granés que no tenia una bona salut, i que posteriorment va ser el fundador de la primera colla, va decidir fer una travessia cada 3 de maç fins a l’ermita a la Serra de Collserola i ho faria tocant un sac de gemecs amb cavall, amunt i avall pel barri anunciant tal viatge. A partir de l’any 1830 crea la seva primera colla Vidal i a partir d’aquest romiatge s’hi van afegir més colles.

Dolça Festa a Gràcia |

A Gràcia actualment hi participen 24 colles que surten amb els carruatges el 3 de març de cada any pels diferents carrers i places de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i La Bordeta.

Colles de Sant Medir 2020:

El Timbaler del Bruc, L’Antiga de Sant Medir, La Unió Gracienc, La Humorística de Sant Medir, La Llibertat Gràcienca, La Gardènia, Victòria, La Moderna de Gràcia, Monumental, La Parròquia de Sant Medir, Els Pilons, Els Amics, Els Tivats, La nova de Sarrià, L’amistat de Gràcia, Els Patufets, La Pessigolla, Cal Ros, Dolça, Jovenívola, El Drac Ensucrat, Colla del Cau, La Tradicional de Gràcia, i Els Ben Plantats.

Activitats 2020 |

23 de febrer

Tot i que el gran dia és el 3 de març a finals de febrer ja s’inicien alguns dels actes destacats, el més i el que dóna inici és el de la Festa del Pregó de Sant Medir, serà el 23 de febrer, a les 11 del matí on a la Plaça Trilla hi haurà la concentració de la Federació i les 24 colles participants seguidament hi haurà diversos parlaments i lluïments i a les 10.45 hores una cercavila encapçalada pels banderers acompanyats de les Colles de Cultura de Gràcia faran el recorregut des de la plaça Trilla fins a la plaça de la Vila de Gràcia acompanyats pel grup Reperkutim.

Pel que fa a la plaça de la Vila de Gràcia el mateix dia a les 11.00 hores hi haurà la Passejada a cavall oberta a tothom, amb activitats i talles infantils per a totes les edats. També hi haurà zona de jocs per a famílies amb infants de 0 -3 anys. A les 12.30 hores la col·locació de les 24 banderes de les Colles i la bandera de la Federació al balcó del districte. I finalment a les 12.45 hores el Pregó des del balcó de la seu del Districte de Gràcia a càrrec de l’Andreu Barnadàs, president de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

1 de març

El primer dia del mes de març hi haurà la 36a pujada a peu a l’ermita de Sant Medir. A les 8 del matí es quedarà a la plaça Trilla on hi haurà una ofrena floral i posteriorment a l’ermita hi haurà un hometagte a la figura de Josep Vidal i Granés.

3 de març

Pel que fa a la festa de Sant Medir a Gràcia durant el matí les diferents colles participaran en una cercavila pels carrers i places de Gràcia. A partir de les 10 del matí totes les colles aniran passant per la plaça de la Vila de Gràcia i per la Seu del Districte, al torn de tarda a partir de les 19.00 hores les colles es tornaran a concentrar, aquesta vegada pels carrers de Sant Salvador i Escorial per iniciar la rua i desfilada a les 20.00 hores amb el següent recorregut: Carrer Sant Salvador, Nil Fabra, i Gran de Gràcia on al Pla de Salmerón les colles saludaran a les autoritats i serà el punt final del trajecte.