Agenda d’actes del Dia Internacional de la Dona a Gràcia 2020

Fotografia: David Ramon

Un any més organitzacions i entitats socials sortiran al carrer aquest pròxim 8 de març de 2020, Dia Internacional de la Dona en una jornada plena de reivindicacions, a Gràcia com sempre hi ha una agenda pròpia d’actes i activitats que tot seguit us recordem.

A Gràcia l’acte central del Dia Internacional de la Dona, pel que fa al Districte se celebrarà el dissabte 7 de març amb la inauguració de la remodelació i naturalització de la mitgera de la plaça de les Dones del 36, emmarcat dins del Pla de Rehabilitació de mitgeres consolidades des del 2018 i el 2019, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà. Els actes de la inauguració començaran a les 11. 00 hores del matí amb la lectura d’un contacontes infantil a càrrec de Mima Teatre, al migdia hi haurà la inauguració de la mitgera, a les 12.30 hores es farà la lectura del Manifest del 8M i finalment hi haurà un Vermut Musical amb Las Karamba.

El diumenge 8 de març als Jardinets a les 09.00 hores hi haurà una Vaga General no mixta. El mateix dia a Barcelona ciutat la manifestació que s’espera que sigui més multitudinària serà a les 17.00 hores a la plaça de la Universitat. I a les 20.00 hores hi haurà una marxa nocturna a la sortida del metro de Trinitat Nova.

A més les dones de vuit colles castelleres de la ciutat de Barcelona alçaran castells de manera conjunta i íntegrament femenins al tram del bloc mixt de la manifestació de Barcelona, amb motiu de la vaga feminista del 8 de març, a partir de les 16.30 hores.

El dimarts 10 de març a les 17.30 hores a l’Espai Jove La Fontana Art mural «Tothom hauria de ser feminista».

El dimecres 11 de març de 17 a 18.00 hores Casal de barri Cardener Xerrada «Què podem fer davant d’una situació de violència masclista?«

El dijous 19 de març ruta «La Gràcia de les dones obreres, burgeses, artistes…»», a càrrec de la historiadora Carolina Chifoni

Podeu consultar totes les activitats en aquest enllaç web.