Afectacions de mobilitat a la travessera de Dalt.

Amb l’inici de les actuacions de la zona central de la travessera de Dalt comencen les primeres afectacions als transports col·lectius i als vehicles. A partir del dia 25 canvis de les parades de bus, i el dia 30 primers desviaments i restriccions de trànsit.

Les obres de remodelació van iniciar-se fa un mes i aquestes primeres setmanes s’han realitzat treballs en zones puntuals de les voreres i part de la calçada propera a voreres. L’objectiu d’aquestes actuacions ha estat la preparació d’un carril de circulació provisional en cada sentit per acollir els propers desviaments de trànsit. El dia 30 s’iniciaran els treballs de la zona central de la calçada, en el tram comprès entre el carrer de l’Escorial i l’av. Santuari de Sant Josep de la Muntanya. Aquesta actuació comporta diferents afectacions:

Bus metropolità
Des del 25 de novembre hi ha canvis a les parades de bus de les línies: 24, 32, H6, 116 i NO de la travessera de Dalt i en ambdós sentits. Amb la nova distribució disposa d’una parada de bus al costat muntanya, en sentit Llobregat, i dues al costat mar, en sentit Besòs. Les parades anul·lades disposen de la corresponent senyalització de les parades provisionals. Des de TMB també estan fent una àmplia campanya informativa a través de les seves xarxes i aplicacions que envien alertes als mòbils etc. Vegeu plànol.

planol 1

Restriccions de trànsit, desviacions de vehicles i itineraris recomanats
Tot i que es garanteix l’existència de dos carrils de circulació, a partir del dia 30 de novembre les desviacions i la restricció de carrils comportarà necessàriament dificultats circulatòries. Per aquest motiu, és important seguir els itineraris recomanats i prestar atenció als diferents avisos d’obres. Des del passat dilluns 22 de novembre hi ha informadors que reparteixen octavetes als conductors de vehicles amb els itineraris recomanats. També està previst fer una campanya informativa a través dels diferents canals municipals: webs, i xarxes socials així com de la premsa. Vegeu itineraris.

planol 2

Trasllat de parades de bus turístic
El passat 24 de novembre també es van traslladat les dues parades dels dos operadors del bus turístic situades a la travessera de Dalt (a l’alçada dels Jardins Menéndez i Pelayo i entre els carrers Sors/Larrard); les parades traslladades actualment se situen al carrer Mare de Déu de Montserrat (entre c/Secretari Coloma i la Pl. Sanllehy) i al carrer Escorial (c/Camèlies) respectivament. Tant les parades anul·lades com les noves parades disposen de la corresponent senyalització.