Activitats i propostes per aquest Sant Jordi 2020

Aquest 23 d’abril de 2020, no serà igual que anys anteriors. La pandèmia del Coronavirus ha afectat de tal manera la diada de Sant Jordi, que enguany els ciutadans hauran de canviar les places i carrers, per casa seva, i en molts casos els balcons i finestres per a poder compartir la diada.

Per aquest motiu el Gremi de Floristes de Catalunya ha posat en marxa la campanya #rosadesantjordiacasa, que té com a objectiu poder comprar i tenir la rosa a casa, a través de la venda en línia. Us ho expliquem en aquest article.

Pel que fa al món dels llibres l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la campanya de conscienciació «T’enyoro, llibreria del barri» per posar de manifest la importància que tenen les llibreries en el teixit urbà de la ciutat i més especialment a Gràcia amb un bon grapat d’establiments que a més són motor cultural.

Sant Jordi a Gràcia |

Gràcia és un dels districtes amb més llibreries de proximitat, en total unes trenta, de modalitats molt diverses com són d’assaig i poesia a llibre infantil i juvenil, llibres de vell i antics, de cultura japonesa i especialitzades en llengües anglesa, o italiana. Per aquest motiu el Gremi de Llibreters proposa que es puguin fer les compres a través de les webs i serveis en línia de què disposen les mateixes llibreries, trobareu el mapa en aquest enllaç.

Des del perfil de l’Instagram de Biblioteques de Barcelona, ens proposa el dia 22 d’abril, a les 18 hores, Diàleg de Sant Jordi, en qual Empar Moliner conversarà amb el crític Julià Guillamon a través d’Instagram Live sobre el conjunt de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària.

Recordem que la clàssica fira del llibre que impulsa Llibreters de Gràcia cada any a la plaça de la vila enguany ha quedat suspesa, tot i que les diferents llibreries gracienques seguiran fent activitats com recomanacions o directes a través dels seus perfils de xarxes socials.

Per exemple la llibreria especialitzada en llibres infantils, Casa Anita que impulsa cada any la Trobada Il·lustradores, enguany posa en marxa la 1a Trobada virtual abril 2020 A més al seu perfil de Facebook cada dia publiquen recomanacions de llibres.

Llibreries Obertes |

Una altre de les propostes d’enguany és la campanya Llibreries Obertes ipulsades per la Cooperativa Som i Mortensen agència de comunicació digital. Durant el mesde març del 2019, les llibreries de Catalunya van vendre 800.412 llibres. Això significa que cada dia que passa amb les llibreries tancades, es deixen de vendre 30.785 llibres. Per això proposem seguir comprant llibres per Sant Jordi. Així, recollirem els fons necessaris per a que els llibreters i llibreteres de casa nostra puguin fer front a les despeses que suposa mantenir la seva llibreria oberta. Compra’ls ja a la teva llibreria i ves-los a buscar quan torni a obrir. Fes la comanda a través del web LlibreriesObertes.cat i escull la teva llibreria més propera. Podràs recollir-lo de mans del teu llibreter/a, un cop pugui tornar a aixecar la persiana. El 100% de l’import que recollim per la teva compra anirà directament a la llibreria escollida.

Les llibreries de Gràcia que participen en aquesta proposta són: Casa Anita, Haiku Barcelona, Kepos-Canuda, o La Memòria. Podeu consultar totes les llibreries en aquesta pàgina.