Activitats del Tradicionàrius Digital, maig 2020

El C.A.T. segueix aquesta segona quinzena de maig amb diverses propostes culturals dins l’àmbit digital. Tot seguit us oferim un recull de les propostes.

EntrenaDansa
Moviment del cos: tradició i contemporaneïtat.
EntrenaDansa 1: cap i tors. «Dansa de Pineda» de Primera Nota
A partir dels elements propis de la dansa: espai, temps i cos, el ballarí i coreògraf Toni Jodar d’ExplicaDansa proposa un exercici que fusiona els codis de moviment de la dansa contemporània amb referents de tradició, com és la música d’arrel.

D’una banda, des del 2019 el Festival Tradicionàrius acull propostes de tradició i innovació i la creació d’espais sonors a partir de la música d’arrel i la contemporània (Electrogralla, Sa mateixa, Socarrel). De l’altra, Explica Dansa està en procés de creació d’una peça nova que tractarà sobre la tradició i la contemporaneïtat (revisió, transmissió…) i que tancarà la trilogia de conferències ballades. La confluència d’aquestes dues iniciatives ens han animat a proposar-vos aquest EntrenaDansa, una sèrie d’exercicis per agafar consciència general del cos amb recursos propis d’entrenament de la dansa com són l’estimulació de les articulacions, el to muscular a través d’estiraments, l’ús del pes i la respiració.
Propera entrega: EntrenaDansa 2: cames i peus

Podeu conèixer més sobre el projecte ExplicaDansa a www.explicadansa.com i seguir-los a Facebook, Instagram i Twitter: @explicadansa.

Gest ballat
Taller de castanyoles a càrrec d’Andrea Jiménez.

Aquest taller, que cada dilluns té una cita al Centre Artesà Tradicionàrius, en aquest moment mantenen el contacte a través de les xarxes compartint blocs d’informació sobre les castanyoles a més de cohesionar el grup a partir d’experiències compartides. Sens dubte una bona pràctica perquè té a veure amb la socialització i com n’és d’important mantenir el vincle malgrat la no presencialitat si tenim en compte que és un dels motius principals pels quals els ciutadans realitzen una activitat cultural.
 
Si us interessa conèixer les castanyoles amb Andrea Jiménez, la podeu trobar a instragram @ancorae.danza i @andrea.ancorae i al web ancorae.com

Cantaurores des de la Finestra
L’Espai Jove La Fontana també s’adapta al moment en què vivim i el cicle musical Cantautores es farà a través de les finestres. A falta de poder-vos trobar tots a la plaça, us proposen trobar-vos a Instagram des de la finestra de cada proposta musical! Cada dijous de juny i juliol connectaran amb una cantautora que ens oferirà una estona de música i hi podreu conversar i conèixer millor la seva proposta artística. Hi trobareu més informació en aquest web.