A partir de dilluns mobilitat comarcal a les bombolles de convivència i es reprèn l’activitat esportiva

A partir d’aquest dilluns 8 de març de 2021 el PROCICAT hi ha aprovat noves mesures que amplien la mobilitat dels ciutadans per tot el territori de Catalunya. Segons el Departament de Salut una setmana més, la situació de descens continuat de la corba pandèmica permet avançar en el procés de recuperació d’activitats, però cal fer-ho de manera progressiva i amb prevenció. Les novetats són les següents:

Les persones d’una mateixa bombolla de convivència podran traspassar el perímetre comarcal. És a dir es podran moure de diferents comarques.

Els comerços de venda al detall, podran obrir els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d’aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l’aforament al 30%. A més cal destacar que si es respecten aquestes mateixes indicacions, es permetrà l’obertura dels comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l’aire, i on es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. Per altra banda també segueix suspesa l’obertura dels bars i restaurants de dins dels centres comercials fins a nou avís.

Es reprenen les competicions esportives i les activitats relacionades amb el joc. Així doncs, i després de gairebé un any, es reprenen les competicions per als menors de setze anys; a més, a excepció de les d’àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l’aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l’aire lliure i al 30% en tancats.

Per altra banda els locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es podran fer altres activitats extraordinàries, com gal·les, cerimònies d’entrega de premis i festivals. A més també cal recordar que els casinos i les sales de bingo podran tornar a obrir al 30% i un màxim de 100 persones.

Pel que fa a la cultura popular podran reprendre les activitats, tant a l’aire lliure i en un espai perimetral i estàtic, com en espais tancats, a més l’activitat dels mercats no sedentaris i les fires de mercat resta condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament.

Finalment les restriccions horàries del toc de queda segueixen en peu des de les 22.00 hores i fins a les 06.00 hores del matí.