A partir d’aquest divendres els més menuts podran tornar a gaudir de les zones de jocs infantils

Després de tant de temps, l’Ajuntament de Barcelona ha posat com a data, aquest divendres 19 de juny de 2020 perquè tornin a obrir les zones de jocs infantils de la ciutat i també de les de Gràcia. Les 888 zones de jocs infantils de la ciutat es van tancar el 14 de març a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19 coincidint amb l’aplicació de l’estat d’alarma. Ara passat tres mesos els més menuts ja podran tornar en el cas de Gràcia a gaudir de les 45 zones de jocs infantils.

A causa de la nova normalitat i seguint estrictament les mesures de neteja i d’higiene les zones de jocs seran netejades un cop al dia, amb la retirada de sorra acumulada als jocs per als infants, neteja dels elements de joc i la retirada de residus. La responsabilitat de l’accés serà dels pares i dels adults que hauran d’accedir amb màscara i sempre mantenint la distància de seguretat recomanable en 2 m, els majors de sis anys també hauran de dur màscara i serà recomanable que un cop arribin a casa es rentin les mans amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic, abans i després d’utilitzar aquests espais.

Així doncs a banda de totes aquestes mesures a partir de la setmana vinent l’administració, també instal·larà diversos cartells informatius als parcs amb les recomanacions a seguir per a utilitzar les instal·lacions amb la màxima seguretat i higiene. A banda de les zones de jocs infantils també quedaran obertes 38 àrees per a gent gran i els 59 circuits de salut i cal·listènia.