9.000 propostes per al PAM i els PAD a través de decidim.barcelona.

web decidim barcelonaEl passat dissabte 9 d’abril  va acabar el procés participatiu del Pla municipal, en què els veïns de Barcelona han pogut fer propostes per a l’elaboració del full de ruta de l’Ajuntament. En els darrers dos mesos la ciutadania ha col·laborat amb unes nou mil propostes, que se sumen a les més de mil que ha fet el Govern municipal. Així doncs el web ha registrat més de 22.600 usuaris, 10.300 propostes i aquestes compten amb uns 156.000 suports.

L’1 de febrer es va posar en marxa el web decidim.barcelona, la plataforma digital que  és l’ eina que ha vehiculat tot  el procés participatiu i  recull les propostes del govern municipal i  les aportacions de la ciutadania i les seves prioritzacions, tant les que s’han fet des de la mateixa eina digital com les que provenen de les cites presencials.

En aquests poc més de dos mesos, i fins a hores d’ara, el nombre de propostes està a l’entorn de les 10.300, unes 9.000 de la ciutadania i 1.300 provinents dels documents base que l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat. El nombre d’usuaris registrats supera els  22.600 i les visites han estat de prop de 200.000. Les propostes, tant  les municipals com les de la ciutadanía, han rebut  més de  156.000 suports i prop d’ 11.600 comentaris. Aquests comentaris compten, en total, amb uns 12.200 vots i els usuaris han vist més de370.000 pàgines. Pel que fa a les cites presencials, s’han dut a terme un total de 428 sessions.

A partir de l’ 11 d’abril, decidim.barcelona estrenarà nous espais de debat per a l’avaluació del procés participatiu. A més, cal tenir en compte que el web acollirà els processos participatius que es facin en aquest mandat amb la voluntat de seguir acostant a la gent de Barcelona el seu govern. Les noves funcionalitats de decidim.barcelona estaran adequades a la voluntat de fer traçable i trasparent tot el procès. En aquesta nova etapa , això comportarà que els usuaris podran trobar les seves propostes agrupades i, a més, el web comptarà amb un espai en què més endavant els usuaris i usuàries trobaran les respostes donades pel govern.

Un cop acabada la fase de discussió i suport, les propostes s’ordenaran en funció de les que hagin estat més votades en cada eix i línia estratègica. D’aquest procés sortirà el document que inclourà les propostes de l’Ajuntament i la ciutadania, que es negociarà amb els grups municipals i se n’iniciarà el tràmit per a l’aprovació al Plenari del Consell Municipal el mes de juliol.