EDITORIAL | La Festa Major de Gràcia 2020 serà virtual

Fotografia: D.R.

Després de setmanes i setmanes de debat, entre les associacions de festers i de carrers, sobre si era encertat celebrar la Festa Major amb activitats, ara ja sabem que enguany la Festa Major de Gràcia, serà totalment, pel que fa a les activitats, en format digital.

Els únics actes que es faran presencials, serà el pregó de Festa Major, que serà a porta tancada i retransmès en directe i protagonitzat per Xènia Sist, Maria Teresa Fabregat i Elvira Bisbe totes tres professionals vinculades al món de la salut. Per altra banda s’ha decidit que els carrers que vulguin puguin guarnir uns 20 metres de sostre, com a element simbòlic per a l’edició d’aquest any 2020.

Això vol dir a la pràctica que algunes de les propostes que s’havien fet de dur a terme activitats en algunes places no es farà, tampoc hi haurà concurs de carrers guarnits, ni concerts ni activitats en els carrers. Tot i el viu debat que s’havia viscut i segurament encara durarà els pròxims dies, els darrers esdeveniments i l’increment de nous positius per la Covid-19 tant a Barcelona ciutat com a l’àrea metropolitana de Barcelona, desconsellaven poder dur a terme activitats a l’aire lliure, encara que l’aforament fos limitat només als veïns.

Així doncs aquest 2020 viurem una Festa Major atípica, sense massificacions, ni aquell soroll tan característic del murmuri de la gent. Serà una festa major per viure des de cada i amb els de casa, i com era d’esperar, posant per davant la salut de tothom.

Fa uns dies al TOT GRÀCIA vam fer una enquesta als usuaris del Twitter preguntant «Quina seria la millor opció per a la Festa Major de #Gràcia 2020?» i entre els participants un 67% va votar que calia cancel·lar l’edició d’enguany i un 20.6% que només havia de ser per als veïns.