Hi haurà Festa Major de Gràcia 2020, sense programació

Fotografia: David Ramon

La Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia en declaracions a una entrevista al programa Info Gràcia de Ràdio Gràcia ha assegurat que aquest 2020 hi haurà Festa major, però que serà diferent. Segons la presidenta de l’entitat ha assegurat que la majoria dels carrers participants organitzaran algun tipus d’activitat per a la festa major.

Una festa major pels veïns |

Pel que fa a la tipologia sobre les activitats que es duran a terme, la Fundació i les diverses associacions encara hi estan treballant per a definir com han de ser, sempre coordinant-se amb, l’Ajuntament de Barcelona, Salut i protecció civil, el que si s’ha establert és marc de funcionament específic per a la festa d’aquest 2020. El principal acord dins d’aquest marc d’actuació, serà que la festa major d’enguany serà estrictament veïnal, això vol dir que no existirà una programació especifica, sinó que les activitats que es duguin a terme estaran destinades només al veïnatge i no seran obertes al públic en general. Amb aquesta mesura recomanada des del departament de Salut s’aconsegueix evitar les aglomeracions, que poden ser un punt important a l’hora de produir-se contagis i per tant sense aquestes aglomeracions, els riscos minven.

Guarnits simbòlics |

Així doncs l’inici de la festa el marcarà el pregó que sí que n’hi haurà com cada any, i serà la tarda del 14 d’agost, però es realitzarà a la Seu del Districte de Gràcia i a porta tancada, això vol dir que els veïns no hi podran pas accedir per a veure’l en directe. Enguany tampoc hi haurà el clàssic concurs de carrers guarnits, això però no vol dir que els veïns no puguin guarnir els carrers, de fet els que ho vulguin se’ls hi permetrà decorar el sostre amb un guarnit simbòlic d’un màxim de 20 metres, però a peu de carrer l’accés haurà de quedar lliure per a la circulació de les persones, sense cap mena d’objecte.

Finalment s’està treballant per dur a terme un acte en record de tots els festers i festeres que ens han deixat aquest 2020 a causa de la Covid-19.