5a Diada de la Diabòlica de Gràcia aquest dissabte 19 de novembre de 2016.

diables

Aquest dissabte 19 de novembre de 19.30 h a 21.00 h el foc està de festa. I és que la Colla de diables la Diabòlica de Gràcia celebra la 5a Diada Diabòlica. Juntament amb el Diables de Tremp i els Diables d’Argentona faran un correfoc que sortirà de la Plaça de la Vila, pujarà per diferents carrers i acabarà a la Plaça de la Virreina. 

El recorregut serà el següent: Plaça de la Vila de Gràcia, carrer Penedès, carrer Puigmartí, carrer Mare de Déu dels Desemparats, plaça Revolució, carrer Vallfogona, carrer Guilleries, plaça Diamant, carrer Astúries i plaça Virreina.

Consulteu aquí les recomanacions, precaucions i recorregut per al correfoc i recordeu que en el moment del pas del correfoc es poden produïr talls intermitents de trànsit.

La Diabòlica de Gràcia |

La Diabòlica de Gràcia és una entitat de foment de la cultura popular sense ànim de lucre amb seu a la Violeta de Gràcia. Va començar la seva activitat fa més de 30 anys i actualment compta amb una setantena de membres associats entre cremadors i tabalers. La Diabòlica destaca pel seu sentit d’adaptabilitat participativa en funció del tipus d’acte cultural que es pretengui desenvolupar.

La pólvora, el foc, el soroll i la llumprevalen són els símbols característics de la rebel·lia tradicional que els orígens d’aquest costum estableixen. Així mateix, les processons de foc inicials es combinen amb mostres més dinàmiques com ara les cercavilesi els correfocs. Amb el pas dels anys, la Diabòlica de Gràcia s’ha consolidat en el si de la Vila, participant en la majoria dels actes culturals de caire festiu del barri així com també realitzant actuacions a la resta del territori català.