5 idees per conèixer gent sense sortir de Gràcia.


ideesgraciaPer multitud de raons, hi ha ocasions en què tenim la necessitat de conèixer gent nova, i quan és així pot suposar tan necessari com difícil d’afrontar. Sense ser conscients ens pot envair el prejudici de creure que suposa reconèixer un fracàs social, altres vegades és desconeixement d’alternatives, por, timidesa…

Però el fet és, que aquesta situació és més comú del que creiem, ja sigui per un canvi de ciutat, d’estat civil (teu o de tot el grup d’amics), un treball absorbent, o una llista interminable de motius. Com més grans ens fem, més difícil ens resulta sortir de la nostra zona de confort, per això t’animem amb 5 senzilles idees per aconseguir-ho sense sortir del teu barri:

Apunta’t al Gimnàs: Les classes dirigides són un lloc on conèixer gent d’una manera molt natural i sense esforç. Tens la possibilitat de veure de forma habitual a les mateixes persones, aquesta familiaritat provoca simpatia i és molt fàcil tenir un primer contacte. A més, practicar esport és saludable, t’ajudarà a mantenir-te en forma i a sentir-te millor amb tu mateix. A Gràcia és fàcil trobar un gimnàs a prop de casa, tens el Dir, el Club Claror, Cem Can Toda, Don Gimnàs, Esportiu Claret, Euròpolis, EuroFitness Perill…

Intercanvi d’idiomes: pots anar a trobades grupals o individuals, el que et faci sentir més còmode. Es tracta de reunions amistoses generalment en bars, on a més de conèixer gent podràs millorar l’idioma que vulguis. A l’Espai Social de l’Ateneu Roig fan trobades gratuïtes cada divendres de 19 a 21h i a la biblioteca Vila de Gràcia també en pots trobar un idioma diferent cada vespre.

Fes voluntariat: és una bona manera de conèixer gent amable, extravertida i probablement empàtica, a la vegada que col·labores amb una causa solidària. Acudeix a una associació amb una temàtica que t’interessi, segur que tenen algun projecte amb el qual et sentis identificat. Un exemple al barri, és Barcelona Actua, coneguda per fer projectes solidaris per tota la ciutat, tenen oficina a Gràcia i un local al carrer Planeta 15, on ofereixen serveis diaris pels veïns amb situació de vulnerabilitat.

Acudeix a classes: et permet conèixer gent amb les mateixes aficions, i aprendre en grup una activitat que t’agrada pot ser més divertit que sol davant d’un ordinador. Intenta anar una estona abans per tenir l’oportunitat de conèixer als teus companys, no sigui el cas que després estiguin massa concentrats. Pots escollir des de cursos amb presència continuada, com unes classes de ball per exemple a Seven Dance, on a més fan trobades i esdeveniments amb alumnes i professorat, o tallers d’un matí o tarda, com els cursos gastronòmics a l’escola de cuina Mireia Carbó o els tallers d’aprenentatge sexual a amantis Gràcia. També pots acudir a centres cívics, ateneus o associacions de veïns, on les activitats solen ser gratuïtes o molt econòmiques. Per exemple al Centre Cívic La Sedeta tenen tallers de teatre cada trimestre, per persones d’entre 35 i 50 anys.

Assisteix a trobades de meetup: es tracta d’una pàgina web que té per finalitat la creació de grups que realitzen activitats a les quals es pot apuntar qualsevol persona. Els motius poden ser variats, des de conèixer gent fins a practicar una afició comuna. Per assegurar-se la primera opció, al principi és aconsellable escollir grups petits d’entre 5 i 15 persones.

Recorda però, que el més important no és el que decideixis fer, sinó l’actitud que posis a fer-ho!

Per Verónica Roy damantis Gràcia.