5 Anys del TOT GRÀCIA

L’1 d’agost de l’any 2016 sortia al carrer el primer número de la revista TOT Gràcia amb un tiratge de 5.000 exemplars distribuïts de forma gratuïta pels comerços dels diferents barris de tot el Districte de Gràcia. Un número on explicarem els objectius de la nostra publicació, fèiem un passeig pels comerços de l’entorn de la plaça Lesseps, entrevistàvem a Eloi Badia que acabava de ser regidor del districte i publicàvem per primer cop el suplement TOT FESTA MAJOR 2016 amb entrevistes i reportatges sobre les activitats i els protagonistes d’aquella festa major.

Els inicis |

La història real del TOT GRÀCIA, però començava dos anys abans l’agost 2014 en format digital, una aposta que tan sols va durar sis números i que finalment es va materialitzar en el diari digital www.totgracia.com i uns mesos més tard, en aquest primer número en paper que sortí l’estiu del 2016.

Des de llavors ja han passat cinc anys, i fins aquest estiu hem publicat 13 números. En tots aquests mesos, hem apostat per aportar a Gràcia dos projectes periodístics diferents i alhora complementaris, el primer el diari digital www.totgracia.com amb notícies i actualitzacions diàries sobre Gràcia, i per altra banda, la publicació d’una revista de periodicitat trimestral, el TOT GRÀCIA on hem posat èmfasi en explicar històries de no actualitat vinculada als sectors culturals, socials i comercials de Gràcia.

Seixanta mesos amb Gràcia |

Després de seixanta mesos el balanç és positiu, tot i trobar-nos amb les dificultats econòmiques del moment, l’equip del TOT GRÀCIA és reduït i no forma part de cap gran editorial de comunicació, i això encara fa que sigui més difícil i fins i tot una temeritat aconseguir que surti cada nou número de la revista. Però també estem contents, ja que durant tots aquests anys hem anat fidelitzant col·laboradors, persones que ens ajuden d’alguna manera o altre a donar-nos un cop de mà per tirar endavant aquests dos projectes. També als nostres clients i anunciants (única font d’ingressos de la revista) i dels quals estem molt orgullosos, tant d’aquells que ens heu provat alguna vegada, com tots aquells que sou clients de forma habitual i per descomptat a les empreses i comerços de Gràcia que són clients fidels des del primer número, i que s’han anunciat les nostres pàgines de forma habitual. I evidentment als nostres lectors.

L’any 2020 ha estat molt complicat per a nosaltres, i suposo que també per a moltes de les persones que ara ens llegiu, el passat any havia de ser l’any de poder asseure el nostre projecte, però les adversitats del moment van fer que haguéssim de reestructurar no només la nostra revista sinó també alguns dels nous projectes en què estàvem treballant.

Uns mesos, i passada la tempesta inicial, aquest 2021 ha estat un any de recuperació, però també d’il·lusió, al número d’hivern de 2021 de la nostra revista vam canviar per complet el disseny, amb una imatge molt més moderna, atractiva i neta, una nova imatge que ha tingut molta acollida, i amb el número 13 hem decidit fer un pas més endavant i seguir augmentant la qualitat del paper passant de 70 a 80 grams. Pel que fa als continguts hem apostat per ser una revista magazín de no actualitat centrant-nos en formats com el reportatge i les entrevistes, centrades en les persones com a protagonistes.

Aquest any tampoc podrem gaudir d’una festa major com la del 2016, però n’estem segurs que ben aviat podrem tornar-la a gaudir. Des del TOT GRÀCIA, durant aquest mes d’agost anirem, publicant continguts relacionats amb la Festa Major en el nostre digital, i de cada a la tardor des de Gràcia Comunicació, editora d’aquesta capçalera, posarem en marxa alguns dels projectes que havien d’haver vist la llum el passat 2020, i que ho faran a partir d’aquest setembre. L’Objectiu fer-se gran i seguir edavant. Gràcies a tothom per la confiança i bon estiu!