El Correllengua a Gràcia aquest cap de setmana d’octubre.

correllengua2016

El Correllengua arriba un cop més a la Vila de Gràcia, enguany dedicat a la figura de Montserrat Roig. Per fer-lo possible s’uneixen un gran nombre d’entitats gracienques, que promouen una festa transversal, diversa i oberta a tothom. L’edició del 2016 concentra les activitats en dos dies, a diferència dels anys anteriors, en què els actes es repartien al llarg d’una setmana.

Divendres d’acte literari |

L’acte inaugural serà l’espectacle «Montserrat Roig, paraules d’avui», realitzat per l’actriu Mariona Casanovas i el músic Emili Cuenca, a la Casa València (C/ Còrsega, 335) a les vuit del vespre, i basat en els articles que Roig escrivia l’Avui. Prèviament, a les 19h, M. Ángeles Cabré, escriptora i crítica i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, parlarà de Montserrat Roig i la seva obra més destacada juntament amb Aina Torres, poeta i periodista. L’acte està organitzat per l’ANC, Òmnium Cultural i l’Espai País Valencià.

Dissabte: un dia d’activitats per a tots els gustos |

L’endemà, dissabte 22 d’octubre, el tret de sortida el donaran les activitats infantils i juvenils, que tindran lloc a la plaça Joanic a les 11h. N’hi haurà d’esportives, a càrrec del Club Esportiu Europa, i d’artístiques, com l’espai de maquillatge o el taller de graffiti que organitzen l’Espai Jove la Fontana i al Casal 3 Lliris. A les 12, el folklore agafarà el relleu amb l’exhibició de danses populars per part de l’Esbart Orfeó Gracienc, que anirà seguida de la lectura del Manifest del Correllengua 2016 de la CAL, a càrrec de Pilar Aymerich i Puig, fotògrafa, activista, i incansable companya de lluita i treball de M. Roig.

Seguidament, a les 12:30h, començarà el Concurs de Glosa i cant improvisat, organitzat pel Cor de Carxofa, que s’emmarca dins la lliga nacional de glosa i on hi participaran equips de tot el principat i de les Balears. Quan s’apropi l’hora de dinar l’Espai País Valencià cuinarà la tradicional paella, que se servirà pels volts de les dues de la tarda.
La tarda seguirà activa, ja que a les 16h tindrà lloc la mostra internacional de Glosa amb en Mateu ‘Xurí’ i na Maribel Servera ‘Servereta’, dos dels millors glosadors actuals dels Països Catalans que faran delícies amb la llengua. Clouran l’acte les danses tradicionals de Nius XL. Seguidament, la cercavila de la Xaranga ‘La Mentireta’ i els Gegantons duran la gent fins la plaça del Nord a ritme festiu on es llegiran textos destacats de M. Roig. L’activitat final serà musical, amb el concert dels grups Trum (20 h) i Reclam (22 h) i el DJ Perico (00 h), que es faran a la plaça del Nord.

Organització col·lectiva |

El Correllengua de Gràcia és possible gràcies a la col·laboració d’una quinzena d’entitats, que són l’Espai País Valencià, l’ANC Gràcia, les Colles de Cultura Popular de Gràcia (CC La Violeta), el Centre Cívic del Coll, l’Esbart dansaire de l’Orfeó Gracienc, els Lluïsos de Gràcia, el Cor de Carxofa, La Barraqueta, l’Espai Jove la Fontana, Casal Popular Tres Lliris, El Cercle de Gràcia, el C.E. Europa i Òmnium Cultural Gràcia.

Nota de l’organització: Si dissabte no es poguessin dur a terme les activitats, l’organització decidirà si s’anul·len per un altre dia.