24 de maig Eleccions Municipals.

Ajuntament

Aquest pròxim 24 de maig els barcelonins i per tant també els graciencs tenen una cita amb les Urnes pers escollir nou equip de govern per als 4 anys vinents. A Barcelona en total seran 41 regidors per triar d’un total d’electors que frega els 616.290. Recordem que a Barcelona els darrers 4 anys governats per l’alcalde Xavier Triar, CIU va treure 15 regidors, el PSC, 11, el PP 8, ICV-EUIA-E 5 i Unitat per Barcelona 2.

Pel que fa a gràcia el partit més votat va ser CIU amb 16.130 vots i el 32,51%, PSC-PM amb 8.316 vots i el 16,76% dels vots, ICV-EUIA-E va treure 6.478 vots que representa el 13,06%, el PP amb 5.855 vots i un 11,80% i finalment Unitat per Barcelona amb 3,782 vots i un 7,62%, els següents partits més votats de la llista ja van ser la CUP –AB i Escons en Blanc, que ja no van poder treure representació en el consistori.

Aquests són els resultats dels vots que varen obtenir els partits al districte de Gràcia. Ara bé si voleu els resultats globals de Barcelona ciutat, podeu trobar en aquesta web. Aquest any els ciutadans tornaran a estar cridats a les Urnes, amb unes eleccions que s’esperen que siguin mogudes, almenys pel que fa a l’entrada de noves formacions, o que bé no existien com Barcelona en Comú, liderada per Ada Colau, o d’altres que ja s’havien presentat en els comicis anteriors com el cas de la CUP o de Ciutadans però que no havien aconseguit treure el mínim necessari per entrar al consistori.

En qualsevol cas, moltes de les enquestes publicades ja sigui per organismes públics o bé mitjans de comunicació, donen com a resultat un consistori força fragmentat, per la incorporación de noves formacions, i per la devallada de les formacions tradicionals. Haurem de veure sí, aquesta tendència es confirma o bé, no acaba d’agafar pes.

Què necessito per anar a votar?

Recordeu que per a poder exercir el vostre dret de vot només necessiteu  l’original del document d’identificació personal: DNI, passaport, permís de conduir o NIE.

Document nacional d’identitat (DNI).

Passaport (amb fotografia).

Permís de conduir (amb fotografia).

Targeta d’identitat d’estranger, en el cas de nacionals de països amb els quals l’Estat espanyol hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi en les eleccions locals.

Aquests documents poden ser emesos per l’Estat espanyol o pel país d’origen de l’elector, i n’han d’incloure la fotografia. És irrellevant que aquests documents estiguin caducats, però han de ser els originals, en cap cas s’acceptaran fotocòpies, i per tant han de ser els originals.

En cas de que no hague rebut la tarjeta censal a casa què puc fer? Dpncs, podeu comprovar si sou al cens electoral i consultar el col·legi electoral al qual heu d’anar a votar per telèfon, trucant al 010; presencialment, a qualsevol oficina d’atenció ciutadana, o per internet, mitjançant el web de tràmits.

Per saber a quin col·legi electoral em toca votar puc consultar-ho trucant al 010; presencialment, anar a qualsevol oficina d’atenció ciutadana, o consultar-ho per internet, mitjançant el web de tràmits.

Aquests són alguns dels punts que s’han de tenir en compte de totes maneres trobareu tota la información a la següent web.