23 candidatures es presenten a Barcelona el 24M.

partits logosSempre hi ha qui diu, que no sap que votar, i la veritat en els comicis del proper 24 de Maig, ens trobarem una vintena llarga de paperetes de diverses candidatures. Ara tot segui volem fer un repàs de les que ens trobarem i que representen.

Convergència i Unió (CiU) es torna a presentar amb Xavier Trias al capdavant, qui ha estat alcalde dels darrers 4 anys a l’Ajuntament de Barcelona. A les eleccions del 2011 van treure 174.022 vots i 15 regidors.

Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP), es presenten amb Jaume Collboni, en les darreres eleccions vàren treure 134.084 vots, i 11 regidors.

Albert Ferández, torna a repetir pel Partit Popular, que va treure 104.301 vots i un total de 8 regidors.

 Barcelona en Comú – (Guanyem Barcelona) – Entesa (Barcelona en Comú-E), on enguany i trobem a ICV-EUIA les enquestes publicades recentment diuen, que podrien entrar al consistori de 8 a 11 regidors, tot plegat ho podrem comprovar aquest diumenge vinent, la seva candidata Ada Colau, ha estat també cara visible de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Aquest any Esquerra Republicana de Catalunya es presenta en solitari amb la candidatura d’Alfred Bosch, en els anteriors comicis, portaven el nom d’Unitat per Barcelona, amb 2 regidors.

El 2011 la CUP, Candidatura d’Unitat Popular no va treure representació, amb un total d’11.805 vots, enguany les enquestes diuen que poden entrar, tenint un regidor com arribant fins a 3 i 4. Ara es presenta sota el nom de Candidatura d’Unitat Popular Capgirem Barcelona- Poble Actiu (CUP Capgirem Bcn PA).

Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s) va treure el 2011 11.750 vots, les enquestes també assenyalen que podrien entrar al consictori de 2 a 4 regidors.

Escons en Blanc (EB), fa la funció de comptabilitzar, tots aquells vots, que no volen anar a parar a cap partit, però que per llei, si es vota en blanc, afavoreix a les altres formacions. La seva funció és recollir aquest vot sota una candidatura, perquè siguin comptabilitzats i no es perdin. El 2011 10.104 vots.

 Els Verds – L’Alternativa Ecologista (EV-AE). Formació històrica i ecologista, que lluita per preservar el medi ambient, i contra l’energia nuclear, i a favor de les energies que no contaminen, 6.118 vots el 2011.

El Partido Animalista Contra el Maltrato Animal (PACMA), és un altre clàssic de les eleccions, en aquest cas per a la defensa i contra el maltractament animal. El 2011 va treure 4.298 vots.

Plataforma per Catalunya (PxC), va obtenir el 2011 3.402 vots, enguany es tornen a presentar.

Unión Pregreso y Democracia, Partit fundat per Rosa Díez, ex política del PSE, es torna a presentar a Barcelona, on esperen superar els 1.470 vots, obtinguts el 2011.

L’any 2011 va treure 641 vots, el Partit Humanista.

Des de sempre la Falange s’ha presentat als comicis a l’Ajuntament de Barcelona, tot i treure molts pocs vots, enguany tornen a tenir llista. El 2011 van treue 346 vots.

 El Partido Solidaridad y Autogestión Internacionalista (SAIn), va treure el 2011 249 vots.

 Enguany l’extrema dreta, s’ha unit sota una mateixa candidatura per poder treure més vots. Ho fa amb el nom de La Coalición Nacional (LCN).

Ciudadanos Libres Unidos – CILUS (CILUS) el 2011 no es va presentar als comicis locals.

Partit Libertari (P-LIB), tampoc es va presentar el 2011.

Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), tot un altre clàssic, el 2011 va treure 979 vots a la ciutat.

Millor Barcelona (Millor Barcelona).

Coalición VOX – Partido Familia y Vida (VOX-PFYV), el 2011 no es va presentar a Barcelona.

Units per Declarar la Independència Catalana (UPDIC), es presneten també per primer cop a la nostra ciutat.